Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in gesprek met Nijkerkse raad

Foto:

Gemeenteraadsleden en leden van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) van de gemeente ontmoetten elkaar afgelopen vrijdag op een bijzondere manier in Het Tabakhuis.

Via een pubquiz leerden zij elkaar, hun beider visies én het heden en verleden van de gemeente Nijkerk beter kennen.

In de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) van de gemeente zijn sinds 1 april 2015 de taken van de Welstandscommissie en de Monumentencommissie samengevoegd. Deze commissie adviseert het gemeentebestuur over aanvragen voor een omgevingsvergunning van bouwprojecten en voor veranderingen aan rijks- en gemeentelijke monumenten. Daarnaast adviseert zij over de aanwijzing van gemeentelijke monumenten en over beleidszaken.

Nadere kennismaking

De sinds 1 november oud-voorzitter van de adviescommissie, Bertie Lemstra-Gerards, had al eerder voorgesteld de raadsleden en de CRK met elkaar kennis te laten maken. Er was nu een mooie gelegenheid met de komst van nieuwe raadsleden na de laatste verkiezingen .

De CRK, die de ontmoeting in Het Tabakhuis aan de Nieuwstraat organiseerde, koos daarbij de vorm van een pubquiz.

Een pubquiz is een uit Angelsaksische landen overgewaaid fenomeen, geïnitieerd door café-eigenaren die er extra publiek mee hopen te trekken op tijdstippen dat het normaal rustig is in de horeca. Vanwege het ontspannen karakter van kennistoetsing en de mogelijkheid die dat biedt werkzaamheden en passant te evalueren en visies uit te wisselen, wordt de Pubquiz ook in Nederland meer en meer door het bedrijfsleven ingezet als een strategisch (bind-)middel.

De in vier teams verdeelde aanwezigen bogen zich – geregeld met veel animositeit – over 25 vragen, meestal gekoppeld aan beeldmomenten. Daarna werden de antwoorden besproken. Dit leidde regelmatig leidde tot een debat, aanvullingen en zo nu en dan zelfs tot ontboezemingen.
Voordat ieder zijn of haar weegs ging met dankwoorden als ‘zeer leerzaam’, ‘nuttig’ en ‘wat een leuke middag’, vertelde de per 1 november benoemde CRK-voorzitter Jan van den Brink het een en ander over zijn achtergrond en visie op een aantal zaken.

Samenstelling van de Commissie Ruimtelijke kwaliteit

De CRK bestaat naast genoemde voorzitter uit een aantal deskundigen van het Gelders Genootschap en vertegenwoordigers van de Stichting Oud Nijkerk, de Stichting Historisch Hoeflake en de Stichting Stadsgezicht Nijkerk. De commissie wordt ambtelijk ondersteund door medewerkers van de Publiekswinkel van de gemeente en van de Omgevingsdienst De Vallei.

Dossier:
'

Reacties

article
118434
Gemeenteraadsleden en leden van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) van de gemeente ontmoetten elkaar afgelopen
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/118434/commissie-ruimtelijke-kwaliteit-gesprek-nijkerkse-raad/
2018-11-13T16:40:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/11/13163957/2018-11-13-jan-van-den-brink.jpg
Gemeente, nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gemeente, Nieuws