Mantelzorgcafé moet nog op gang komen

Foto:

Maandagmiddag 19 november a.s. organiseerde Sigma voor de eerste keer een mantelzorgcafé.

Zes mantelzorgers verzamelden zich in restaurant Prins Heerlijk aan de Oranjelaan. Petra van der Horst ging samen met de aanwezige gasten op zoek gaan naar hun behoefte als mantelzorger. Ze gaf tips hoe je dat dan kunt organiseren en onderhouden. Van der Horst is eigenaar van Horstconsult en heeft een voorliefde voor zorg en welzijn en voelt zich betrokken bij kwetsbare groepen.

Bezoek aan het café

Is uw partner gehandicapt of langdurig ziek? Zorgt u voor uw hulpbehoevende ouder(s)? Geeft u intensieve ondersteuning aan familielid, vriend of buur? Dan hoort u bij de grote groep mensen die mantelzorg verlenen. Voor een ander zorgen kan heel bevredigend en liefdevol zijn, maar het kan ook veel energie kosten. Het kan uw rol veranderen; dat u zich vooral verzorger voelt in plaats van partner of dochter. Ook contacten die u heeft met anderen kunnen anders worden. U krijgt de behoefte aan andersoortig contact of u voelt zich soms eenzaam. Veel mantelzorgers zien hun wereld kleiner worden.

Voelt u zich aangesproken hierdoor aangetrokken: u bent van harte welkom! Noteert u ook vast de datum voor het tweede mantelzorgcafé op maandagmiddag 10 december.

'

Reacties

article
118813
Maandagmiddag 19 november a.s. organiseerde Sigma voor de eerste keer een mantelzorgcafé. Zes mantelzorgers verzamelden
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/118813/mantelzorgcafe-moet-nog-op-gang-komen/
2018-11-19T16:16:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/11/19161445/2018-11-19-mantelzorgcaf%C3%A9.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gezondheid, Nieuws