INGEZONDEN BRIEF: Sinterklaasetalages

Foto:

Een jaar of drie begon de discussie omtrent Zwarte Piet.

Dat is ondertussen uitgegroeid tot een item waar het het belangrijkst is om gelijk te krijgen en om dat te krijgen worden beide kampen bestookt met onder andere het nieuwe modewoord in Nederland ‘racisme’.

Ik ga mij hier niet verder over uitspreken omdat de media dit al vele malen groter heeft gemaakt dan het ooit zou moeten zijn.
Wat ik echter verleden jaar opmerkte, is dat er zo goed als geen Sinterklaas versiering althans duidelijk zichtbare Sinterklaas versiering meer was.

Kerst en Pasen domineren de etalage’s en zorgen ook bij ons voor de juiste stemming. Het hoort er echt bij en dat doet het al jaren.

Maar Sinterklaas is plotseling uit de winkels verdwenen, zomaar in één klap. Zeer waarschijnlijk onder het motto “wij willen niemand tegen de schenen schoppen want dat kost omzet”.
Maar moeten we niet iets verder denken? Voor de hele jonge kinderen zo tot en met een jaar of zeven, acht, is het Sinterklaasfeest het mooiste en meest belangrijke feest van het jaar. Op de verjaardag na, natuurlijk. Maar met de ouders meegaan naar de winkels en daar genieten van de mooi aangeklede winkels met Sinterklaasmuziek op de achtergrond. Dat is een belevenis, die van die gezichtjes af te lezen is.

Laten we over onze verschillen heen stappen en de winkels weer mooi aankleden, net als altijd. Mocht u er toch moeite mee hebben met de zwarte pieten die u heeft liggen, koop een paar kleuren verf in kleine potjes en geef ze een kleurtje. Dat maakt voor de kinderen tocht niets uit.
Maar laten we niet verder gaan met de kinderen dit feest nog langer te ontzeggen. Laat de kinderen in uw winkel weer stralen.

R. Anouke van der Wart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen