Verdwenen bedrijven deel 2 verschijn deze week

Foto:

Na het succes van Verdwenen bedrijven in Nijkerk en Nijkerkerveen is Raymond Beekman doorgegaan met het verzamelen van verhalen en beeldmateriaal over bedrijven die ooit voor iedereen in Nijkerk een begrip waren, maar die nu niet meer bestaan. Het levert wederom een prachtig overzicht op van een boeiend stuk van de Nijkerkse geschiedenis.

‘Verdwenen bedrijven in Nijkerk en Nijkerk deel 2’ verschijnt op 30 november. De bedrijven die in dit tweede deel de revue passeren zijn onder andere Graanhandel Van de Bunt, garage Stolp, aannemersbedrijf Nieboer, eierhandel Klok, grossierderij en tabakskerverij Het Wapen van Londen, graanhandel Plug, smederij Van den Bosch en meubelmakerij Bouwman, maar daarnaast nog vele andere.

In de gesprekken die Raymond Beekman voerde met oud-medewerkers, oud-eigenaren en erfgenamen, kreeg hij de beschikking over uniek beeldmateriaal uit diverse privécollecties. Ook het oog komt dus zeker weer niet te kort in dit tweede deel over verdwenen bedrijven in de gemeente Nijkerk.

Verdwenen bedrijven in Nijkerk en Nijkerkerveen deel 2’ wordt op 30 november gepresenteerd bij boekhandel Roodbeen, om 19.30 uur. Intekenen kan nu al bij de plaatselijke boekhandels en Museum Nijkerk. Het boek bevat 156 pagina’s, is full color en gebonden uitgevoerd (met een hard kaft) en kost 19,95 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen