Voedselbank blijft nodig

Foto: Arjen Gerritsma

Maar het gaat economisch toch heel goed met in Nederlander, waarom is er dan nog een voedselbank nodig?

Even de feiten over de voedselbank in Nijkerk op een rij:

  • Al bijna 12,5 jaar is er in Nijkerk een voedselbank actief.
  • Sinds die tijd zijn er al bijna 1000 gezinnen geholpen met voedsel, kleding, etc.
  • Op dit ogenblik zijn er in Nijkerk nog zo’n 90 adressen afhankelijk van de hulp van de voedselbank
  • Er zijn zo’n 25 vrijwilligers actief binnen de voedselbank
  • Voedselbank Nijkerk is sinds begin 2013 ondergebracht bij de stichting Ezer
  • Deze stichting draait volledig op giften van bedrijven en particulieren

Armoede is dus niet alleen maar iets van ver weg. Ook in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken zijn er mensen volledig afhankelijk van de hulp van anderen. Zeker deze maanden waarin het kouder en donkerder wordt hebben er veel mensen naast praktische hulp ook behoefte aan gezelschap en een goed gesprek. Gelukkig kan de voedselbank hier helpen.

Kerstpakketten actie

Juist in de periode rond kerst zijn er grote verschillen zichtbaar. Veel mensen leven in overvloed en weten soms niet wat ze met al die kerstpakketten moeten doen terwijl anderen zich afvragen hoe ze het moeten redden de komende maanden.
De voedselbank Nijkerk wil hier een rol in spelen door een inzamelactie voor kerstpakketten te houden.
Iedereen die in de komende periode zijn of haar kerstpakket wil doneren kan deze iedere woensdag bezorgen op de voedselbanklocatie aan de Torenlaan (oude Jumbopand met ingang aan de achterzijde).
De voedselbank zorgt er dan voor dat ook de hulpbehoevende mens een keer kan genieten van een onbezorgde kerst. Namens hen alvast hartelijk dank!

12,5 jaar voedselbank Nijkerk

Volgend jaar 23 maart 2019 wordt herdacht dat de voedselbank in Nijkerk al 12,5 jaar bestaat. Hiervoor een feest vieren lijkt wellicht niet gepast omdat het verdrietig genoeg is dat er überhaupt een voedselbank nodig is. Aan de andere kant is het goed om te zien dat het elke week weer mogelijk is om te kunnen helpen waar dat nodig is. De voedselbank in Nijkerk is gezegend met veel bedrijven die het mogelijk maken om elke week weer een volle tas met boodschappen weg te kunnen geven. Ook zijn er veel bedrijven en particulieren die de voedselbank financieel steunen. En tenslotte zijn er de vrijwilligers die elke week weer paraat staan. Reden voor dankbaarheid en reden om in maart een bijzondere dag te organiseren.

Hierover later meer details maar hou 23 maart alvast vrij want het wordt een bijzondere dag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen