Donatie Boekhandel Roodbeen aan Voedselbank Nijkerk

Foto:

Boekhandel Roodbeen doneerde vlak voor het Sinterklaasfeest (prenten)boeken aan de Voedselbank Nijkerk.

Een deel van de boeken is betaald door klanten bij aankoop van een boek. Wanneer iemand een actieboek kocht werd er gevraagd of er nog een boek afgerekend mocht worden voor de kinderen van de Voedselbank. Hier hebben veel klanten gehoor aan gegeven en zo kon de bus van de Voedselbank voor komen rijden bij de boekhandel om alle gedoneerde boeken op te halen.

Het initiatief ‘Geef een prentenboek cadeau’ wil alle kinderen in Nederland en Vlaanderen laten opgroeien tussen de boeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is. Om de missie te laten slagen wordt door de boekhandel ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en in april een prachtig prentenboek verkocht tegen kostprijs. De titels voor 2019 zijn inmiddels bekend gemaakt. Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman is vanaf 8 februari verkrijgbaar voor slechts € 2,50 en 5 april ligt Kikker is Kikker van Max Velthuijs voor € 2,00 bij Boekhandel Roodbeen.

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen