Woningen op plek scouting

Foto:

Aan de Nautenaseweg, waar nu nog de scouting zit, komen huizen.

Dat idee leeft al langer, maar nu heeft het college er ook feitelijk voor gekozen. ln het plan wordt gekozen voor een aantal grondgeboden woningen. Ook is er ruimte voor een appartementencomplex voor ongeveer vier appartementen. Deze wordt ontwikkeld voor doelgroepen in het hogere segment. Te denken valt aan appartementen voor ouderen.

het college in en brief aan de raaad: “Uit de verkoop van woningen in de Doornsteeg blijkt dat er een groep ouderen is die wonen in de nabijheid van familie waardevoller acht dan wonen in de nabijheid van voorzieningen. Ouderen kunnen nu voor de kleinkinderen zorgen en als ze zelf meer hulp nodig hebben, woont de familie om de hoek. Op de locatie zou dit concept bij een aantal woonunits verder kunnen worden uitgewerkt. Hierbij valt te denken aan appartementen voor ouderen, zelfstandig wonend of aangepast vanwege een zorgvraag. Nu of in de toekomst. Gelijkvloers en levensloopbestendig. Eventueel met een extra ruimte waarin nachthulp kan blijven slapen. Zodat mensen langer thuis kunnen wonen.”

Er komen geen sociale huurwoningen. Dit betekent wel dat in de toekomst elders drie extra sociale huurwoningen moeten worden gebouwd. Dat past binnen langlopende prestatieafspraken tussen WSN, huurdersorganisatie en de gemeente.

'

Reacties

article
119657
Aan de Nautenaseweg, waar nu nog de scouting zit, komen huizen. Dat idee leeft al
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/119657/zonder-titel-122/
2018-12-06T15:35:48+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/12/06153508/2018-12-06-nautenaseweg-2-scouting.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws