Eerste Winterlichtfestival

Foto:

Een dubbel rondje Nijkerk levert op 15 december een nieuw evenement op: het Winterlichtfestival.

Rondje 1: meer dan vijftien kleurig verlichte truckers rijden rond het centrum van Nijkerk. De route: Langestraat, Torenstraat, Vrijheidslaan, Oosterstraat en ze gaan ook langs de drie verzorgingshuizen (De Pol, Sint Jozef en Arkemheen)
Rondje 2: In het centrum doen ongeveer 50 winkels mee met een kerstetalage. In food-winkels zijn proeverijtjes van gerechten, die in een Kerstdiner niet zouden misstaan.
U kunt stemmen voor de mooist verlichte truck en voor de mooist ingerichte etalage.
Maar dat is nog niet alles: Badabounce danst op het Molenplein en daar speelt ook het jeugdorkest van de fanfare uit Voorthuizen (NSFC was verhinderd). Op het Plein zingt het Zeemanskoor. Op het Verlaat vindt u cultuur in de vorm activiteiten georganiseerd door Kreativiteitscentrum De Brink en een modeshow.

De mensen achter dit nieuwe festival zijn Mariëlle van Winterswijk. Van Winterswijk zit ook in het truckfestijn (dat zomers gehouden wordt). Zij zocht contact met Frans Poorter, die een aantal initiatieven wilde samenvoegen en ook cultuurmakelaar Jacqueline de Jong schoof aan, waardoor dit bijzondere concept ontstond.

Zaterdag 15 december van 17.00 tot 21.00 uur het eerste Winterlichtfestival, dat de potentie heeft om de winterse Nacht van Nijkerk te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen