Zwerfafvalbrigade Nijkerk held van de maand

Foto:

Onlangs heeft een aantal CDA-raadsleden de Zwerfafvalbrigade Nijkerk verrast met een bezoek.

De Zwerfafvalbrigade is dit jaar ook in Nijkerk gestart en er zijn ongeveer 34 mensen actief die in hun eigen buurt regelmatig zwerfafval opruimen.

Leendert de Boer:’’ Tijdens het opruimen van zwerfafval krijgen we veel positieve reacties. Ik hoop door het goede voorbeeld te geven dat mensen dit zullen volgen.”

Wim Tondeur: “In de hele gemeente zijn ongeveer 70 mensen actief in verschillende wijken en woonkernen. Zo zijn er ook mensen actief in Hoevelaken en Appel. In Hoevelaken is er bijna een dekkend netwerk en dat zou ik graag in Nijkerk ook zo zien. De gemeente stelt de materialen beschikbaar en zij halen het afval op. Die samenwerking verloopt erg goed.”

CDA-raadslid Harry Bokkers is enthousiast: “Wij mogen trots zijn op de vrijwilligers die zich inzetten voor de Zwerfafvalbrigade. In de uitslag van onze enquête “Hoe respectvol is uw gemeente?” stond de ergernis dat niet iedereen zijn eigen rommel opruimt hoog genoteerd. Wij waarderen de inzet van de mensen die het zwerfafval in Nijkerk bestrijden en daarom heeft het CDA ze uitgeroepen tot de helden van de maand. ”

Wilt u meedoen dan kunt u zich aanmelden bij Wim Tondeur op telefoonnummer 06 13 18 87 10 of via email: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen