800 kinderen naar Bell Moods for kids

Boudewijn Zwart liet 800 kinderen van de basisscholen horen hoe mooi klokkenspel kan zijn. Hij deed dat in de Gereformeerde kerk aan de Jan Steenhof samen met beiaardier Freek Bakker. Arjen Gerritsma ging er kijken.

De vereniging kondigde de happening zo aan: “Geen feest zonder beiaard! Zo gaat het in Nijkerk al eeuwen lang. Logisch dat de Nijkerkse Klokkenspelvereniging ook niet verstek wil laten gaan bij de viering van 600 jaar Stadsrechten van Nijkerk. 
Met steun van de Stichting Nijkerk 600 is er gekozen voor een project dat op een leuke manier kinderen met “klokkenmuziek” in aanraking brengt. Daarbij is zo’n grote torenbeiaard natuurlijk niet erg handig. Gelukkig zijn er ook kleinere exemplaren, zoals het Concert Carillon van beiaardier Boudewijn Zwart, dat zelfs heel geschikt is om binnenshuis te gebruiken. Het carillon heeft 50 klokken die samen 3000 kilo wegen!
Boudewijn Zwart, die in Nijkerkerveen woont, is niet alleen een van de beste beiaardiers ter wereld, maar ook nog een talentvolle presentator. De kinderen maken kennis met mevrouw Fidelio en haar hondje Fiedeltje, ze kunnen een prijs winnen bij een luisterwedstrijd en ze doen zelf mee met de uitvoering van een Klokkensymfonie! Een vrolijke voorstelling om vaak aan terug te denken!”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen