Flevo dames verliezen na inhaalslag toch nog van Proteus

TWELLO – Deze week namen de Flevo dames het op tegen Proteus dames 2, waarvoor ze moesten afreizen naar het warmste bad van de regio.

Proteus stond één plek boven Flevo in de competitie, dus de verwachting was dat het een spannende wedstrijd zou worden en dat er misschien wel winst voor Flevo in zou zitten.

Al vrij snel na de aanvang van het eerste partje viel het eerste doelpunt aan de kant van Proteus. De dames hadden het zwaar: de tegenstanders waren fysiek sterk en er werden niet snel ballen mee gegeven. Na wat aanvallen van beide kanten vielen er in de laatste minuut van het eerste partje nog twee doelpunten aan de kant van Proteus, waarvan één door een 5 meter tegen. Zo stond de thuisploeg na het eerste partje 3-0 voor.

De tweede periode begonnen de Flevo Dames sterk door gelijk een aanval op te zetten. Naomi Heimensen maakte het af door vanaf de midvoor de bal in het doel te plaatsen. Zo viel het eerste doelpunt voor Flevo. Proteus reageerde hier al snel op met een tegendoelpunt. Daarna volgden er nog een aantal man-meer situaties, maar dit resulteerde aan beide kanten niet in doelpunten. De laatste periode werd nog afgesloten met een doelpunt van de Proteus dames.

De derde periode begon met een man-meer situatie voor de Flevo Dames. Daar maakte Leonie van Keulen goed gebruik van door de bal straks links onderin in de hoek te schieten. Vanaf dat moment begonnen de Flevo dames aan een inhaalslag. Halverwege deze derde periode scoorde Heimensen nogmaals. Dit keer door een vrije bal buiten de 5 meter. Vervolgens vielen er nog twee doelpunten aan de kant van Proteus doordat zij de keepster wisten te verrassen met een langeafstandsschot en omdat de Flevo dames opnieuw een 5 meter tegen kregen.

In de laatste minuut van de wedstrijd liepen de dames de achterstand nog verder in doordat Heimensen nog twee keer wist te scoren. Het eerste doelpunt viel, omdat zij na een terugspeelbal van Josée van den Hoven middels een midvoor actie de bal in het doel plaatste. In de laatste seconde kreeg zij via een vrije bal van Van Keulen de bal voor haar neus, die ze over de keepster heen wist te spelen. Zo viel er nog een doelpunt voor Flevo.

Het laatste partje spraken de dames af verdedigend alleen druk te geven, maar niet voor de bal te gaan. Dit leverde de dames een aantal vrije ballen op omdat de dames van Proteus gingen afhouden. Helaas begon de vierde periode met een doelpunt aan de kant van Proteus, wederom door een langeafstandsschot. Op de helft van de periode lukte het de Flevo dames toch nog om te scoren. Vera Molan schoot de bal vanuit een vrije bal rechts via de binnenkant van de paal in het doel. Zo eindigde deze wedstrijd na een goede terugkomst van Flevo alsnog met 9-6 voor de thuisploeg.