Alle huisartsen bieden app aan

Foto:

Patiënten van huisartsen in Nijkerk en Nijkerkerveen kunnen sinds eind november afspraken maken, herhaalrecepten aanvragen en vragen stellen aan hun huisarts via een app.

Dat schrijft Esther de Kloe in het AD.

Twee grote praktijken in Nijkerk, Gezondheidscenturm De Nije Veste en Gezondheidscentrum Corlaer, werkten al met een digitaal patiënten portaal. Als aanvulling hierop is nu de app HuisartsenNij gelanceerd waar alle huisartsen in de gemeente in actief zijn. Ingeschreven patiënten kunnen 24 uur per dag zelf een afspraak maken wanneer het hen uitkomt. Of op zondagavond een berichtje sturen met een vraag over een uitslag, waardoor ze op maandagochtend niet in de telefonische wachtrij hoeven te wachten. Om de app te kunnen gebruiken moeten patiënten zich registreren.

Patiënten kunnen de app HuisartseNij vinden in de app store (Apple) of Google Play Store op de smartphone of het tablet. Na het installeren van de app moeten patiënten zich eenmalig identificeren bij de eigen huisartsenpraktijk.

Voor meer informatie, of hulp bij het installeren van de app kunnen patiënten terecht op de website van de eigen huisartsenpraktijk, of bij de balie van het gezondheidscentrum of de huisartsenpraktijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen