Bijeenkomst NOV gevarieerd

De algemene ledenvergadering van de NOV (Nijkerkse OndernemersVereniging) in het horecapaviljoen van de ijsbaan kan maandagavond het best als gevarieerd omschreven worden.

Feestverlichting

Het heeft even geduurd, maar maandag is de feestverlichting in de binnenstad grotendeels opgehangen. Die verlichting is voor het grootste deel maandag geleverd, de rest komt in de loop van de week en zal dan ook door Bokkers en Renes opgehangen worden. De verlichting is geproduceerd door Powerlight. De NOV heeft ervoor gekozen de verlichting te kopen en niet te leasen. Dat was naar verhouding vele malen duurder.

Bedrijveninvesteringszone

NOV voorzitter Rob Veltink is (net als de wethouders en de gemeenteraad) positief over de komst van de BIZ. Volgens de NOV is die gewoon nodig en de neuzen lijken nu behoorlijk goed allemaal te dezelfde kant op te wijzen. De stemming is in februari.

Op allerlei manieren wordt in Nijkerk door verschillende partijen de samenwerking gezocht. het Platform Binnenstad is er één van. Platform 2.0 is de volgende stap. Veltink: “Aansturing van de verschillende partijen zal gebeuren vanuit de gedachte, dat het centrum één bedrijf is, waar iedere afdeling goed vertegenwoordigd moet zijn.” Die samenwerkende partijen zijn de pandeigenaren, de gemeente, de bewoners en natuurlijk de NOV zelf.

Tegenvallers

Veltink moest zijn leden ook een paar tegenvallers melden. Zo is de app “Ons Nijkerk” mislukt. Er was zowel vanuit de ondernemers als vanuit het winkelend publiek geen belangstelling voor.
Gerben Viester – hij coördineert de evenementen van de NOV – liet weten, dat het gebeurd is met de “Nacht van Nijkerk”. Daar zijn twee oorzaken voor aan te wijzen. De eerste is de afnemende belangstelling van het publiek voor braderieën. De tweede oorzaak legde hij bij de gemeente en de problemen om de vergunning rond te krijgen.

Guido Thijs

Na de Algemene Ledenvergadering van de NOV had die club samen met Bedrijvenkring Nijkerk Hoevelaken (BHN), Ondernemersvereniging Hoevelaken (OVH) ondernemers, raadsleden en het college uitgenodigd om naar Guido Thijs te komen luisteren. Die hield zijn publiek een spiegel voor, waarop te lezen stond, dat ondernemen in de 21e eeuw echt wel iets anders is dan ondernemen is de 20e eeuw. Ook hij riep op samen te werken. Volgens hem is dat meer dan ooit nodig en hij had tot slot nog een advies: Hou het simpel en plezant. Guido Thijs is een Belg.

gallery
119973