Strijd om meer huishoudelijke hulp gewonnen

Foto:

Op de Dag van de Mensenrechten, op 10 december, won de blinde vrouw Truus Jonker (69) haar strijd voor meer uren betaalde huishoudelijke hulp uit het potje van de Wmo.

Dat schrijft Maranke Pater in het AD.

Truus Jonker is blind; haar echtgenoot Nanne slechtziend. Ze zijn voor hun mobiliteit afhankelijk van hun blindengeleidehond en die maakt af en toe ook wat meer troep in huis dan in een gewoon huishouden.Twee jaar geleden werd haar huishoudelijke hulp opnieuw geïndiceerd. Nijkerk paste daarbij een Utrechts rekenmodel toe. Resultaat: de hulp voor Jonker duikelde van zeven naar vierenhalf uur per week. Jonker: ,,Ik ben op 30 maart van dit jaar naar de commissie bezwaarschriften geweest en in november stapte ik naar de rechtbank. Veel mensen gaan niet in beroep, die laten zich intimideren. Ik heb de heilige missie opgepakt om anderen te helpen. Als ik me laat intimideren dan flikken ze het bij een ander ook weer.”

Jonker is van plan om mensen die zich gedupeerd voelen door teruggang van de huishoudelijke hulp te helpen bij het opstellen van een brief voor de commissie bezwaarschriften.

Onlangs nog werd de gemeente over het toewijzen van huishoudelijke hulp door de Centrale Raad van Beroep op de vingers getikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen