Creatieven musiceren in Dukebocks: zaterdag live N600

Het oude zakenduo van IQBuzz Pim van Duijn en Bertil Visser vormen voor het optreden van Nijkerk 600 Jaar weer de muzikale basis van coverband Dukebocks. De gitaristen Geurt Drost (Hoevelaken) en Jos van Gorkum (Amersfoort) vormen samen met Pim sinds de oprichting in 2006 de harde kern van Dukebocks.Dukebocks speelt songs van o.a. Elvis Presley, Metallica, Lenny Kravitz, White Stripes, Guns ’n Roses, AC/DC, Led Zeppelin, Status Quo, De Scene, Deep Purple, Black Crowes, etc. 

De compagnons Bertil Visser en Pim van Duijn werkten van 2006 t/m 2011 samen met hun later aangenomen personeel, om van hun reclamebureau IQBuzz een succes te maken. Eind 2011 stopte Bertil met IQBuzz. De afstand vanaf zijn woonplaats Enkhuizen naar Hoevelaken was onpraktisch en brak op. Maar belangrijker was: hij wilde het er nog één keer op wagen om professioneel muzikant te worden. Daar heeft zijn hart altijd gelegen. In de muziek. Thuis heeft Bertil een muziekstudio, componeert songs, produceert en speelt verschillende instrumenten. Jarenlang was Bertil de drummer in de professionele KISS-coverband “KISS This!”, waar ze succesvol Europa mee rond toerden, compleet in de bekende extravagante KISS-kostuums en geschminkte gezichten.
Pim van Duijn speelde van zijn 6e t/m 16e jaar cello. Volgde muzieklessen op de Amersfoortse Muziekschool en speelde jarenlang in het Amersfoortse Orkest. Vanaf de middelbare school werd Pim gevraagd voor bandjes en maakte de stap naar elektrische gitaar. Gaf daar nog een aantal jaren les in, maar koos uiteindelijk voor de basgitaar, waar Pim sinds 2006 als instrument in de rock-coverband Dukebocks nog steeds op speelt. De leadzang was geen keus, maar is Pim dat er noodgedwongen bij gaan doen, toen na enkele jaren er al meerdere zangers versleten waren in Dukebocks, waar iedere keer wat mee was. Dan zelf het beste ervan maken was het motto. Ook met de drummers wilde het niet vlotten. In 2010 en 2011 heeft Bertil Visser ook al de drumkruk van Dukebocks bezet. En blijft dat zolang de drummer-vacature vacant blijft. 
Datum: zaterdag 6 juli 
Tijd: 17.30u tot 18.20u
Locatie: podium 1, Stadhuis
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen