De belangrijkste vragen over huishoudelijke hulp

Foto:

Op 10 december heeft de Centrale Raad van Beroep uitspraak gedaan over de manier waarop de gemeente Nijkerk de huishoudelijke hulp toekent.

Het ging daarbij om drie specifieke huishoudens. Wat betekent deze uitspraak nu voor anderen?
Heeft de gemeente Nijkerk inwoners tot nu toe te weinig (of te veel) huishoudelijke hulp toegewezen?

De Centrale Raad van Beroep heeft hier niets over gezegd. De uitspraak gaat niet in op de vraag of de gemeente In algemene zin inwoners te weinig of juist te veel uren heeft toegekend. In de uitspraak zegt de Centrale Raad alleen dat de gemeente Nijkerk niet altijd goed heeft onderbouwd waarom huishoudens een bepaald aantal uren hulp krijgen.

Gaat de hoeveelheid huishoudelijke hulp die iemand krijgt nu veranderen?

Uitgangspunt van de gemeente is en blijft dat inwoners de hulp krijgen die nodig is, kijkend naar wat men zelf nog kan of met hulp van de omgeving. Per situatie levert de gemeente maatwerk.
Op korte termijn zorgt de gemeente er voor dat de toewijzing van uren huishoudelijke hulp volledig voldoet aan de eisen van de Centrale Raad van Beroep. Daarbij is nu nog niet duidelijk of inwoners daarmee in de toekomst meer of minder uren hulp krijgen. Voorlopig geldt dat wanneer omstandigheden niet wijzigen, inwoners de toegekende uren houden. Als er iets verandert worden inwoners tijdig geïnformeerd door de gemeente.

Reacties

article
120409
Op 10 december heeft de Centrale Raad van Beroep uitspraak gedaan over de manier waarop
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/120409/de-belangrijkste-vragen-over-huishoudelijke-hulp/
2018-12-19T16:21:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/11125119/2018-10-11-stadhuis-1.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gemeente, Nieuws