Drukke nieuwjaarsreceptie in De Stuw

Dorpshuis De Stuw liep vrijdagavond bij tijd en wijle helemaal vol.

Meer dan 350 Hoevelakers en oud-Hoevelakers hebben elkaar op vrijdag 4 januari in Dorpshuis De Stuw een goed en gezond 2019 kunnen wensen tijdens een bijzonder geanimeerde – door Lions Club Hoevelaken georganiseerde – Nieuwjaarsbijeenkomst.

Nauwelijks spreekwoordelijke toespraken, wel heel veel handen die geschud werden en zoenen uitgedeeld.

Veel belangstelling trok ook de fototentoonstelling ‘Hoevelaken in 1993 en 25 jaar later’ samengesteld door de fotocommissie van de Stichting Historisch Hoeflake ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze stichting.

Het was voor de negentiende keer dat Lions Club Hoevelaken een nieuwjaarsbijeenkomst organiseerde. Deze traditie is een voortzetting van de nieuwjaarsrecepties die werden georganiseerd toen Hoevelaken nog een zelfstandige gemeente was. Toen Hoevelaken in het jaar 2000 werd samengevoegd met de gemeente Nijkerk, besloot Lions Club Hoevelaken de traditie van nieuwjaarsrecepties in Hoevelaken voort te zetten maar er wel een eigen invulling aan te geven. Zo werd er een nieuwe traditie geboren, die jaarlijks resulteert in honderden bezoekers.

Lionsvoorzitter Marcel van der Wal verwelkomde de vele aanwezigen en met name ook de plaatselijke sponsoren, waardoor bezoekers een gratis drankje en diverse hapjes kon worden aangeboden. Ook sprak hij zijn waardering uit voor de komst van burgemeester G. Renkema de wethouders Nadya Aboyaakoub en Mariëlle Broekman en een aantal raadsleden van de gemeente Nijkerk voor hun komst naar dit Hoevelakense evenement. De fotocommissie van Historisch Hoeflake bedankte hij voor ‘al weer een prachtige tentoonstelling’.
Verder vertelde Van der Wal onder meer dat Lions Club Hoevelaken in het afgelopen jaar Scouting Hiawatha met de opbrengst van diverse acties heeft kunnen helpen met het schenken van een aantal nieuwe tenten en de stichting AED Nijkerk-Hoevelaken financieel heeft kunnen ondersteunen.

Ook in 2019 willen de Lions de stichting AED ondersteunen. Een stichting, die als doel heeft AED-apparaten voor de woonkernen van Hoevelaken en Nijkerk te realiseren en beheren. Met een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan een levensreddende defibrillatieschok worden gegeven, die de overlevingskans van een slachtoffer met hartproblemen vergroot van 5% naar 70%.
Om gelden voor acties als deze te genereren, organiseren de Lions in 2019 onder andere een Podium-matinee op zondag 24 maart en een Asperge Festival op zaterdag 18 mei.

Voorzitter Sigmund Beitler van de Stichting Historisch Hoeflake richtte zich evenals de Lionsvoorzitter ook tot HH’s fotocommissieleden Jan Baas, Jan Beitler, Wim Heining en Aalt van de Pol. Hij benadrukte hoe niet aflatend hun enthousiasme al 19 jaar is om weer een bijzondere fototentoonstelling te organiseren. Ook benadrukte hij nog eens het belang van de al jarenlange intensieve en prettige samenwerking van Lions Club Hoevelaken en de stichting Historisch Hoeflake om van de jaarlijkse Nieuwjaarbijeenkomst in Hoevelaken een succes te maken.

bijdrage van Nettie van Doorn

Reacties

gallery
121010
Dorpshuis De Stuw liep vrijdagavond bij tijd en wijle helemaal vol. Meer dan 350 Hoevelakers
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/121010/drukke-nieuwjaarsreceptie-in-de-stuw/
2019-01-04T23:01:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/01/04213240/2019-01-04-nieuwjaarsreceptie-lion-hoevelaken-hoeflake-004.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Hoevelaken, Nieuws