Wijziging van de inzameldag van het huisvuil

Foto:

Vanaf 1 januari 2019 is de afvalinzameling op een aantal punten gewijzigd.

Niet alleen de inzameldag kan hierdoor wijzigen. Ook is de route per straat veranderd. In de afvalkalender 2019 kunnen inwoners daar meer over lezen. Deze kalender is huis-aan-huis verspreid in december 2018. Bovendien is er app, waarin een en ander precies staat

Waarom wijzigen

De gemeente haalt nu ook huis-aan-huis het plastic, blik en de drankkartons (pmd-afval) op. Inwoners kunnen het pmd-afval aanbieden in de hiervoor bestemde pmd-container of in plastic zakken, die de gemeente gratis beschikbaar stelt. Deze zakken zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk. Het legen van de containers en ophalen van de zakken vindt per soort afval om de drie weken plaats.

Wijziging van de dag

Wethouder Harke Dijksterhuis: “Het kan zijn dat inwoners in december vorig jaar of de eerste dagen van januari deze informatie gemist hebben. En dat hun gft-container en of restafval container hierdoor niet geleegd is. . Mocht u dat zijn overkomen, dan kunt u zelf contact opnemen met Renomdis, telefoonnummer 0800 – 88 90 988. Remondis zorgt dan alsnog dat uw containers geleegd wordt.”

Vanaf maandag 14 januari 2019 (week 3), kunnen inwoners hun pmd-afval (plastic, metaal en drankkartons) aanbieden in de container met het oranje deksel of pmd-afvalzak.

Overzicht van de inzamelroutes

  • Maandag: Nijkerkerveen en Paasbos;
  • Dinsdag: Centrum;
  • Woensdag: Woonwijk Corlaer en woonwijk Doornsteeg;
  • Donderdag: Hoevelaken;
  • Vrijdag: Buitengebied.

Deze indeling is door Remondis gemaakt vanuit efficiencyoverweging. De onderneming laat weten, dat de dagen zijn gewijzigd in verband met de omvang van de routes per wijk. De ene dag was Remondis snel klaar met de route. En de andere dag pas laat in de avond. Daarom is gekozen voor een andere indeling.

Mijn afvalwijzer

Op www.mijnafvalwijzer.nl of de afvalkalender 2019, kunt u zien of uw woning in een nieuwe inzamelroute valt. Bij twijfel kunt u daar op postcode en huisnummer uw inzameldag opzoeken. Via diezelfde website kunt u ook de app downloaden. Die waarschuwt u desgewenst, wanneer het vuil opgehaald wordt.

Meer informatie

Heeft u vragen over de Afvalinzameling? Kijk dan op onze website ww.nijkerk.eu/afvalinzameling2019. Daar vindt u ook waar de gratis pmd-zakken verkrijgbaar zijn. Heeft u vragen over het legen van uw container? Neem dan contact op met Remondis 0800 – 88 90 988.

Reacties

article
121227
Vanaf 1 januari 2019 is de afvalinzameling op een aantal punten gewijzigd. Niet alleen de
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/121227/wijziging-van-de-inzameldag-van-het-huisvuil/
2019-01-08T17:02:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/12/03160654/2018-12-03-pmd-container.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws