Visie Hoevelakense Bos moet beter

Foto:

Raadsleden en vertegenwoordigers van politieke partijen in de Nijkerkse gemeenteraad plaatsen enkele vraagtekens bij onderdelen van de visie voor de uitbreiding en de verbetering van het Hoevelakense Bos.

Dat schrijft Wijnand Kooijmans in De Stad Nijkerk.

Er komen meer wandelpaden. Er wordt gedacht aan de aanleg van een klompenpad voor kinderen. Het gebied waar honden aangelijnd mogen worden uitgelaten wordt met dertig hectare uitgebreid. Er blijft ook ruimte om honden los te laten lopen, maar men wil af van een combinatie waar honden, kinderen en fietsers met elkaar in conflict kunnen komen.

Peter Collingon (De Lokale Partij) vindt het ongewenst dat de parkeerplaats van de Peppermill wordt aangewezen voor gebruik door bezoekers van het Hoevelakense Bos. Dit omdat bezoekers dan de drukke Nijkerkerstraat, waar in het verleden al veel ongevallen hebben plaatsgevonden, moeten oversteken. Hij spreekt van een onzalig idee, de enige oplossing is volgens Collingon een onderdoorgang.

Bij de realisering van het totale plan is de gemeente Nijkerk mede afhankelijk van de medewerking van de gemeente Amersfoort. Daar is ervoor gekozen de visie eerst verder uit te werken. Wanneer behandeling door de raad in Amersfoort plaatsvindt, is nog onduidelijk.

'

Reacties

article
121386
Raadsleden en vertegenwoordigers van politieke partijen in de Nijkerkse gemeenteraad plaatsen enkele vraagtekens bij onderdelen
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/121386/visie-hoevelakense-bos-moet-beter/
2019-01-11T14:54:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/11/10173846/2018-11-10-hoevelakense-bos-02.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Hoevelaken, Nieuws