Tint maakt kleding op maat

Foto:

Kleding op maat is investeren in jezelf.

Dat is de leidraad van Tinteigenaresse Tanny Mook, die al van kleins af aan met kleding bezig is. Eerst voor poppen, daarna voor zichzelf, later ook voor andere vrouwen. Mook: “Na een paar jaar in kinderopvang en onderwijs werd ik me ervan bewust, dat we in een cultuur leven waarin je uiterlijk een belemmering kan zijn. Een belemmering om tevreden te zijn met jezelf en echt te doen wat bij je past. Mensen neigen ernaar zichzelf te spiegelen aan een ander, hoe makkelijk is het om je uiterlijk zoveel mogelijk te laten lijken op het beeld wat de wereld schetst over wat ‘mooi’ is. Maar tegelijk blijf je vanbinnen toch echt je eigen persoonlijkheid hebben. Dat kan botsen en je zelfbeeld schaden.

Ik kreeg op mijn 30ste een kleuradvies cadeau. Dit was de druppel: mijn uiterlijke kenmerken matchte met mijn kwaliteiten! Dit moest de hele wereld leren! Daarom ben ik in datzelfde jaar een opleiding gaan volgen om zelf mensen advies te kunnen gaan geven. Ik richtte TINT op. TINT komt van tintelen, tintelen komt van schitteren. Ieder mens mag schitteren en daarmee iets uitdelen van zichzelf aan zijn/haar omgeving.”

Bijzonder atelier

Haar atelier is misschien wel meer een Mijn coaching-naaiatelier

We gaan altijd eerst praten voor ik aan de slag kan gaan: ‘Wie ben jij en wat wil je daarvan laten zien?’ Deze vragen zijn heel persoonlijk en vragen om echte aandacht. Soms komt iemand erachter, dat er een kloof zit tussen haar innerlijk en uiterlijk. Ze laten aan de buitenwereld iets anders zien dan wie ze werkelijk zijn. Mede dankzij mijn deskundigheid op het gebied van persoonlijk kleur- en stijladvies komen we tot een nieuw idee met betrekking tot een kledingstuk. Ken je het programma “Het leven is een jurk“? Daar lijkt dit op.”

Dat ze daar in slaagt, bevestigen klanten op haar site. Zo schrijft Famke:“Tanny is een vakvrouw. De kleding die ze maakt is niet alleen perfect op maat, maar past ook bij je persoonlijkheid en wat je wilt laten zien van jezelf. Het hele proces naar het eindresultaat geeft ook nog eens een boost in je zelfvertrouwen, want ze wil graag benadrukken hoe mooi je bent!”

Kleding op maat

In de confectie worden vooral standaardmaten aangeboden. Mensen zoeken Tanny Mook op, omdat ze afwijkende maten hebben, bijvoorbeeld een hele lange rug, een dikkere buik ten opzichte van de heupen of een bochel in de rug.
Mensen hebben ook wel zelf creatieve ideeën, maar kunnen die niet uitvoeren. Niet alles is te vinden in de winkel. Anderen hebben veel kleding in de kast liggen, die ze niet of nauwelijks dragen. Met wat kleine aanpassingen krijgt een kledingstuk een tweede kans. Dat is ook nog eens duurzaam.

Mook: “Daarnaast help ik mensen, die een handicap of lichamelijke afwijkingen hebben. Denk denk aan het dragen van een stoma. Ik help hen aan kledingstukken, waarmee ze iets kunnen verdoezelen.”

Ze vult nog aan: “Ik ga bij mensen langs wanneer ze het zelf niet zien zitten bij mij te komen: bijvoorbeeld ouderen, rolstoelgebonden mensen. Dat geld voor kleuradvies, stijladvies, maar ook voor garderobechecks en afspelden van kleding.”

Liefde voor mensen

Haar drijfveer is de liefde voor mensen. Mook:”ik wil graag een stukje rust, tevredenheid en geluk brengen. Ik denk dat dat ook mijn kracht is. Ik heb aandacht voor je en maak het je gemakkelijk. Wat ik maak is bijzonder, ik maak altijd iets met een subtiel of opvallend detail. Én ik beloof een unieke ervaring met een leuk aandenken; een kledingstuk voor jouw persoonlijk! Mensen zien het als investering in zichzelf.”

Bovendien wilt ze haar kennis en vaardigheden graag delen met anderen. Dat doet ze door workshops te geven.  “Dat is erg in trek bij vrouwen, maar ook bij collegagroepen/teams of in winkels.”

Reacties

article
121692
Kleding op maat is investeren in jezelf. Dat is de leidraad van Tinteigenaresse Tanny Mook,
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/121692/tint-maakt-kleding-op-maat/
2019-01-18T14:33:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/01/09112546/2019-01-09-tint-002.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Business in Nijkerk, Nieuws