Boekhandel Roodbeen en Freewear Fashion openen beide aan het Plein

Foto:

Na jarenlange leegstand hebben de eigenaren van Freewear Fashion het Rabobankpand aangekocht.

Freewear Fashion verhuist van de Langestraat naar het grote pand aan het Plein. Libris boekhandel Roodbeen breidt uit door Plein 5 erbij te gaan huren.

Door een muur weg te breken komen er extra meters bij. Zo wordt een nieuwe toegang voor de boekhandel gecreëerd. “Op deze kans hebben we jaren gewacht, nu is het eindelijk zover” aldus Marina Lanting, eigenaar van de boekhandel. “Het VVV Informatiepunt ‘LekkerNijkerk’ krijgt door de verbouwing ook de plek die het verdient: aan het Plein, tegenover de Hema, daar waar het meeste te beleven valt.” De onderhandelingen tussen Lanting en Rutger Beukers van Freewear Fashion zijn in goede harmonie verlopen. Lanting en Beukers geloven in de toekomst en het bestaansrecht van de stenen winkel en zijn enthousiast over de nieuw ontstane situatie.

Roodbeen zal het assortiment uitbreiden met prikkelende producten en er is meer ruimte voor beleving. Voor de exacte invulling en indeling van de nieuwe winkelruimte heeft Roodbeen een interieurbureau ingeschakeld. Klanten mogen ideeën aandragen en kunnen die in de winkel deponeren in een grote glazen pot. Deze ingevingen worden meegenomen in het nieuwe plan. Boekhandel Roodbeen verwacht tijdens de verbouwing open te blijven. Een exacte planning is nog niet voorhanden, maar het openen van de hernieuwde winkel tijdens de Boekenweek van 23-31 maart 2019 lijkt haalbaar.

De verbouwing van het deel voor Freewear Fashion zal tot april/mei 2019 duren. De winkel opent dan haar grootste zaak tot nu toe. Zo is er onder andere meer ruimte voor een Jack & Jones afdeling en voor nieuwe damesmerken zoals Ichi en Sisters Point. Het bankgebouw is straks niet meer terug te vinden, behalve door de voormalige kluizen die ingezet worden als speelruimte en de paskamers.

Reacties

article
121942
Na jarenlange leegstand hebben de eigenaren van Freewear Fashion het Rabobankpand aangekocht. Freewear Fashion verhuist
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/121942/boekhandel-roodbeen-en-freewear-fashion-openen-beide-aan-het-plein/
2019-01-23T19:07:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/01/23190708/2019-01-23-roodbeen-freewear.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Business in Nijkerk, Nieuws