Een goede uitvaartverzorger is altijd betrokken

Foto:

“Het is werk, dat me heel veel voldoening geeft'” zegt uitvaartverzorger Elga de Brave.

Door het overlijden van twee naasten raakte ze een paar jaar geleden gefascineerd van de uitvaart. Als personeelsfunctionaris bij een verzekeringsmaatschappij maakte ze zelfbewust de overstap. Daarvoor volgde ze eerst wel de noodzakelijke opleiding. Opvallend daar was, dat de groep deelnemers vooral uit vrouwen bestond: 16 van de 18. De Brave: “Het is echt een vrouwenvak geworden.”

Ze begon vanuit een werkkamer aan huis aan haar gebied, dat zich uitstrekt van Hoevelaken tot en met Harderwijk. Maar dat was toch niet ideaal en daarom besloot ze zich vorig jaar te vestigen aan de Havenstraat 17-B. Het merendeel van de overledenen ligt thuis opgebaard om mensen de gelegenheid te geven afscheid te nemen. Met die wetenschap in haar achterhoofd maakte ze er aan de Havenstraat een soort huiskamer van: “Op mijn nieuwe locatie heb ik met een warm hart een rustgevende sfeer gemaakt. Het thuis opbaren van een overledene vind ik het mooiste, maar is niet altijd mogelijk. Nu kan ik als vervanging mijn “huiskamer” aanbieden.”

Die gedachte typeert de opvatting Elga de Brave over haar werk: zo dicht mogelijk bij de mensen gaan staan, ze te ontzorgen daar waar het kan. Dat ze daar in slaagt, leidt ze af uit feit, dat ze na de uitvaart dikwijls nog lang contact met de betrokkenen houdt.

Reacties

article
122021
“Het is werk, dat me heel veel voldoening geeft'” zegt uitvaartverzorger Elga de Brave. Door
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/122021/een-goede-uitvaartverzorger-is-altijd-betrokken/
2019-01-25T15:34:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/01/18113811/2019-01-18-yarden-en-de-brave-1.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Business in Nijkerk, Nieuws