Verkeersituatie op Oranjelaan wordt veiliger

Foto:

Eind oktober nog schreef het college, dat de situatie op de Oranjelaan niet zo gevaarlijk is, als het lijkt.

Afgelopen donderdag gaf wethouder Oosterwijk toe, dat vooral de situatie bij de Nije Veste ook hem een doorn in het oog is. Dat deed hij in de commissievergadering afgelopen donderdag, waar de Oranjelaan door Hans Lok (CU-SGP) op de agenda was gezet. Hij was niet tevreden met de antwoorden van het college. Dat was ook inspreker Peters niet. Hij vroeg zich af, of er eerst doden op de Oranjelaan moeten vallen, voor er wat verandert.

Wethouder Oosterwijk wil uiteindelijk wel op korte termijn maatregelen nemen. Hij kreeg daarvoor een aantal suggesties vanuit de raad. Zo stelde Van Elteren (De Lokale Partij) voor bij de Nije Veste een voetgangersoversteekplaats met verkeerslichten te maken. Hij wilde ook graag het zebrapad bij de uitgang van de parkeergarage terug. Hoge drempels zag Oosterwijk niet zitten, omdat die door het Openbaar Vervoer niet geaccepteerd zullen worden. De suggestie om van de Oranjelaan een 30kmweg te maken, ook daar had hij een hard hoofd in.

Van Hussel (VVD) bestreed de inhoud van de brief van het college niet. De cijfers zullen best wel kloppen, maar – zo zei hij – er is ook nog zoiets als subjectieve onveiligheid. Die speelt op de Oranjelaan een grote rol. Zijn opmerking: “Het lijkt erop, dat degene die de brief geschreven heeft, de situatie helemaal niet kent” werd verder in de discussie genegeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen