Amaris breidt Dagbesteding uit in Nijkerk

Foto: Ely Hackmann

Amaris breidt de openingstijden van het dagcentrum in Nijkerk uit met een extra dag.

Dat is nodig, want de behoefte aan dagbesteding groeit. Dit dagcentrum in Amaris Arkemheen is voortaan open op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Amaris biedt al jaren dagbesteding aan thuiswonende ouderen in Nijkerk/Nijkerkerveen. Eerst in de oude Pastorie in Nijkerkerveen, sinds 1 oktober jl. in een eigen ruimte in Amaris Arkemheen in Nijkerk. Dit tot volle tevredenheid van de deelnemers.

“We merken dat de behoefte aan dagbesteding in Nijkerk groeit”, aldus Petra Visser, medewerker Welzijn van het dagcentrum. “Er zijn steeds meer ouderen die nog thuis wonen, maar overdag wel wat extra hulp kunnen gebruiken of gezelschap zoeken. Ook voor mantelzorgers is dagbesteding vaak een oplossing om zo de ondersteuning langer vol te houden. Door deze uitbreiding kunnen we meer ouderen en hun mantelzorgers ondersteunen en nog beter inspelen op de behoefte van onze deelnemers.”

Voor wie

Cliënten op een dagcentrum van Amaris Zorggroep

Dagbesteding is bedoeld voor thuiswonende ouderen, die behoefte hebben aan ondersteuning en/of het gezellig vinden om samen met anderen hun dag in te vullen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals gym, denk- en gezelschapsspellen, bakken en koken. Amaris vraagt vanzelfsprekend naar de wensen van de deelnemers. Tijdens de dagbesteding zijn vaste begeleiders en vrijwilligers aanwezig voor de professionele ondersteuning.

Vrijwilligers gezocht

Door een toename van het aantal deelnemers, is men voor het dagcentrum ook op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden om te ondersteunen bij activiteiten, koffieschenken en de maaltijd. Zo kunt u iets voor hen betekenen. Als vrijwilliger krijgt u ondersteuning vanuit Amaris. Heeft u een bijzondere hobby/talenten en wilt u anderen daarvan mee laten genieten? Neemt u dan gerust contact op met de vrijwilligerscoördinator.

Meer informatie?

Wilt u meer weten of dagbesteding aanvragen? Dan kunt u contact opnemen met het Klantcentrum van Amaris Zorggroep via 085 – 021 40 40 of [email protected].
Voor meer informatie over vrijwilligerswerk, kunt u contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Corina van Hoorn via 085-0213498 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen