De Nepalblog over online veilen, voorbereiden en vaccinaties

In de week van het eerste Verf Feest voor Nepal mag ik een blog schrijven over onze acties voor onze opvanghuizen in Nepal.

Mijn naam is Marcelle en ik hou me bezig met onder meer de PR en de website van Stichting Indira Nepal.

Omdat ik met de website vooral veel online bezig ben leek het mij erg leuk om naast de offline acties als de Hartenactie en de Verf Feesten ook iets online te organiseren.

Dus de Indira Winter Veiling zag het levenslicht eind december. Maar echt veel leven zit er nog niet in helaas. En dat terwijl we 10 ontzettend leuke veilingitems online hebben staan met dank aan gulle sponsors. Van een designlamp tot een themataart, windlichten en e-tickets voor de leukste events. Neem gewoon een kijkje op de pagina  en bied op een leuk cadeau voor jezelf of voor een ander. De opbrengst gaat volledig naar onze opvanghuizen.

Kathmandu

Half maart vertrek ik samen met Ingrid, Inge, Gea, Judith en Edith naar een van de opvanghuizen (‘het meisjeshuis’) van Stichting Indira Nepal vlakbij Kathmandu. Onder meer gaan we inventariseren welke vrijwilligersprojecten daar prioriteit hebben. Als we straks terug in Nederland zijn gaan we namelijk actief op zoek naar vrijwilligers en stagiairs, die reizen door Nepal willen combineren met één of meerdere weken aan de slag met en voor de kinderen.

Via scholen en verenigingen hopen we vrijwilligers te vinden en te enthousiasmeren! Dit kunnen scholieren zijn maar ook vriendengroepen of personeel van een bedrijf. We gaan vrijwilligers- en stagewebsites inzetten voor onze missie. Als jullie tips hebben voor interessante blogs en websites hoor/lees ik het heel graag.

Vaccinaties

Qua voorbereidingen voor onze eigen reis valt er ook veel online te regelen. Naast interessante websites over het land en de cultuur om in te lezen is er meer online te vinden om er alvast goed in te komen. Zelfs de afspraak voor de benodigde vaccinaties via ‘the cloud’ was zó gefikst via thuisvacciantie.nl. Ideaal! Het daadwerkelijke prikken gebeurt nog wel ‘in het echt’ trouwens. Dat is nog steeds een offline dingetje.

Nog zo’n 7 weken om alles in orde te maken en ons streefbedrag te halen! We gaan ervoor.

Over “De Indira Zes in actie voor Nepal”

Zes Nijkerkse dames vertrekken in maart naar Bhaisepati (Nepal) naar een van de opvanghuizen,  die Stichting Indira Nepal steunt. Ze gaan helpen met de kinderen, klussen doen en een mooie muurschildering maken in de speelkamer. De reis- en verblijfskosten betalen zij uiteraard zelf. Maar voor een paar (broodnodige) cadeaus voor de kinderen is extra geld nodig.

Vandaar diverse acties! Elke week een blog van een van de dames over de acties en de reis.

Wil je ook een steentje bijdragen en helpen? Doneer dan via

article
In de week van het eerste Verf Feest voor Nepal mag ik een blog schrijven