Borden boordevol info

Op vrijdag 1 februari zijn door de wethouders Wim Oosterwijk en Mariëlle Broekman informatieborden officieel in gebruik genomen.

Dat gebeurde symbolisch in Driedorp

Er zijn vier eenduidige informatieborden gemaakt waarop bewoners en bezoekers meer informatie krijgen over de historie en het landschap, waarin zij zich bewegen.

De inhoud van de borden

  1. over Buurtschap Driedorp,
  2. over de Nieuwe Rijn op de Fliersteegg
  3. over Verdwenen Bedrijven aan de haven in Nijkerk,
  4. over Slot Hulckestein bij het fietspad op de Zeedijk. (bord wordt in het voorjaar geplaatst

De teksten en beelden zijn samen met lokale partijen samengesteld. De Provincie Gelderland maakt dit hele project financieel mogelijk.

Wim Oosterwijk: “Wij maken onderdeel uit van een populair fiets- en wandelnetwerk in deze regio. Er zijn al veel mooie routes. Door het plaatsen van informatieborden op markante plekken, maken wij het nog aantrekkelijker voor veel mensen. Samen met Museum Nijkerk, Stichting Landschapsbeheer en andere betrokkenen zijn er nu vier prachtige borden gemaakt”.

Er is zoveel te vertellen

Het aantal fietsers en wandelaars groeit elk jaar. Er is een duidelijke toename van cultuur- en natuurtoerisme. “Wij hebben de mensen echt wat te bieden. Er is nog zoveel meer te vertellen over het (cultuur)landschap, natuur en andere onderwerpen. Informatieborden spelen hierbij een belangrijke rol. Mogelijk wordt dit ook nog op andere plekken gerealiseerd”, geeft wethouder Mariëlle Broekman aan. De borden helpen om het landschap ‘te lezen’ en meer te vertellen over waar je bent. Dit gebeurt in meerdere lagen met informatie over bijvoorbeeld de geschiedenis, sociale aspecten, cultuur of gewoon wat er te zien is. Het vertellen van mooie verhalen vergroot de beleving bij jong en oud.
In samenwerking met andere partijen wil de gemeente daarom kijken welke andere verhalen ook nog verteld kunnen worden.

Meer foto’s in de fotoserie

 

'

Reacties

gallery
122386
Op vrijdag 1 februari zijn door de wethouders Wim Oosterwijk en Mariëlle Broekman informatieborden officieel
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/122386/borden-boordevol-info/
2019-02-01T16:56:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/02/01164630/2019-02-01-informatieborden-19.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws