Hard lopen en rally rijden gaan samen

Foto:

Eddie Wassink (Halve van Nijkerk) en Wilbert van den Burg (VisualArtRally) hebben de handen ineen geslagen.

Eerst rally dan hardlopen

Het Molenplein kan 13 april de centrale plek worden, waar deze twee evenementen elkaar “ontmoeten”. Daar start eerst de VisualArtRally. Later op de middag starten daar vandaan ook de KidsRuns, 10km en Halve Marathon van de Halve van Nijkerk. Nadat de hardlopers vertrokken zijn, kunnen de rallyauto’s ook weer finishen op het Molenplein. De 5km start later op de avond nabij het Plein. Deze afstand doet het Molenplein niet meer aan.

Beide mannen twijfelen er niet over dat dit heel goed kan, omdat beide evenementen in de tijd gezien elkaar opvolgen en dus niet in elkaars vaarwater zitten. De samenwerking heeft een bijkomend voordeel. Een aantal facilitaire kosten kunnen worden gedeeld, zoals het podium, geluid en toiletvoorzieningen.

Klik tussen organisatoren

Wilbert van den Burg: “Vorige week werd ik gebeld door Eddie vanwege het artikel over de rally wat in de media verschenen was. Tijdens een kop koffie hebben we de plattegrond en de tijdschema’s naast elkaar gelegd en zagen we dat een mooie combinatie mogelijk is. Voor Eddie is dit ook zeker niet het eerste evenement waar hij betrokken is bij de organisatie, dit maakte het ook makkelijk communiceren met elkaar.  Veel regels, die er zijn bij het organiseren van een evenement en de bijbehorende vergunningen behoefde geen extra uitleg aan elkaar.

Voor ons als organisatie van de VisualArt Rally is het erg fijn, dat niet alleen de ondernemers in Nijkerk de rally omarmen maar ook een zich al bewezen evenement zoals de Halve van Nijkerk. Op dit moment zijn we met de gemeente Nijkerk in gesprek om de VisualArt Rally in Nijkerk ook vast op de agenda te kunnen plaatsen. Heel mooi om te zien dat het niet uit maakt welke tak van sport het is maar dat er vanuit passie en mogelijkheden gedacht wordt, dit is een dag die zowel voor de inwoners als de ondernemers in Nijkerk niet op de agenda mag ontbreken.

Eddie Wassink: “In eerste instantie waren we verrast over het bericht dat vorige week in de media verscheen over de VisualArtRally. Op dezelfde datum als de Halve van Nijkerk en ook nog met start en finish in het centrum. We hebben gelijk contact gezocht om uit te zoeken wat de plannen precies zijn. Wij staan altijd open om een samenwerking aan te gaan. Als het maar niet ten koste gaat van de Halve van Nijkerk en juist ten goede komt aan Nijkerk.

Ik kende Wilbert nog niet, maar na één telefoontje en één afspraak voelde ik al gelijk een persoonlijke klik. Toen we inhoudelijk over de evenementen spraken, merkte ik ook al snel de hoge mate van professionaliteit van de organisatie achter de rally.

Het Plein, onze finishstraat, was op voorhand geen optie als start- of finishlocatie voor de rally. Het Molenplein bleek daarentegen wel mogelijkheden te bieden. We hopen dat de gemeente zich hier ook in kan vinden, zodat we kunnen laten zien dat Nijkerk mooie en spectaculaire sportevenementen kan organiseren, ook nog op dezelfde datum!.”

'

Reacties

article
122515
Eddie Wassink (Halve van Nijkerk) en Wilbert van den Burg (VisualArtRally) hebben de handen ineen
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/122515/hard-lopen-en-rally-rijden-gaan-best-samen/
2019-02-05T22:08:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/02/05152806/2019-02-06-molenplein-1.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws