AED-actie Veenslagenweg en omgeving van start

Foto:

Bewoners van de Veenslagenweg starten een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt.

Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie vind je hier .

Initiatiefnemer van de actie Maurits Kamphorst: ”Iedereen kan een hartstilstand krijgen. Voor iedereen zou er dan ook een AED in de buurt moeten zijn om binnen 6 minuten geholpen te kunnen worden. Daarom moeten we de handen ineen slaan om ook voor onze buurt een AED aan te schaffen. Het kan van levensbelang zijn!”

Kamphorst wist niet van het bestaan van de AEDstichting, die in de gemeente Nijkerk probeert zoveel mogelijk AED’s op te hangen. Het uiteindelijke doel is zoveel AED’s op te hangen, dat er binnen een straal van 300 meter een AED beschikbaar is. Kamphorst: “Deze stichting is/was mij onbekend. Ik kwam deze actie tegen op het internet en vond het een prima initiatief vandaar dat ik deze actie gestart ben.” Overigens maakt het hem niet, hoe de AED. Als de AED er maar komt!”

Hartstilstand

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

30.000 AED’s

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

'

Reacties

article
122551
Bewoners van de Veenslagenweg starten een actie om geld op te halen voor een AED
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/122551/aed-actie-veenslagenweg-en-omgeving-van-start/
2019-02-06T11:25:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/02/06112507/2019-02-06-AED-nijkerkerveen-05.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gezondheid, Hoevelaken, Nieuws