Gasten van de Raad bij commissievergaderingen

Foto:

Een paar keer per jaar nodigt de gemeenteraad inwoners uit om als Gast van de Raad een commissievergadering bij te wonen.

Afgelopen donderdag was het weer zover, de raadsleden Jacqueline Doppenberg (VVD), Aart Klompenhouwer (de Lokale Partij) en Wim van Veelen (PRO21), vergezeld door griffie Aline Verhoef  De bijeenkomst begon met een uitleg over het functioneren van de gemeenteraad en de stappen, die die raad elke maand zet: politiek inloopspreekuur, commissievergadering, raadsvergadering.

De gasten konden vanzelfsprekend vragen stellen. Zo wilde één van hen weten, of de gemeente druk kan uitoefenen op belanghebbenden. Volgens de raadsleden zijn die mogelijkheden erg beperkt.

Een aspect wat een steeds grotere rol speelt is regionale samenwerking. Er zijn twee samenwerkingsverbanden voor Nijkerk erg belangrijk: regio Amersfoort (met 8 gemeenten ) en Regio Food Valley (ook met 8 gemeenten) Daarbinnen gaf het Van Veelen de mogelijkheid in de politieke keuken van andere gemeente te kijken. Zijn conclusie: “We mogen in Nijkerk blij zijn, dat er in de raad maar 5 partijen zitten. In andere gemeenten zijn dat er soms meer dan 10. En dat maakt het wel eens heel lastig.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen