“The Fellowship”in premiere (video)

Foto:

AMERSFOORT – Zondagavond ging de film “The Fellowship”in het theater Lieve Vrouw in premiere

Voor de film gedraaid werd, legden de makers voor een uitverkochte zaal onder andere uit hoe de film tot stand was gekomen.

Daarna was er vooral opluchting en tijd voor feest

“The Fellowship” is een unieke satire van Nederlandse bodem: een compacte en allesomvattende knipoog naar hedendaagse popcultuur. De regie was in handen van Sven Jansen uit Nijkerkerveen.

Het is een vrolijke mix tussen ‘The Lord of the Rings’ en ‘Monty Python’, vol absurdisme, droge humor, referenties en zelfspot. Je hoort het met regelmaat: mensen zijn tegenwoordig vaak negatief ingesteld, hebben overal een mening over en zijn (ironisch genoeg) vooral bezig met de mening van anderen. In alle drukte en chaos vergeten zij dan vaak te genieten van de kleine dingen. Daarom heeft Nederland (en natuurlijk de rest van de wereld) ‘The Fellowship’ nodig om gewoon weer lekker te genieten van droge, absurde luchtigheid. Humor is immers de beste remedie tegen stress en spanning!

Ontdek hoe personages uit verschillende universa samenkomen zoals je nog nooit eerder hebt gezien! Een reis à la Dora the Explorer vol absurdisme, droge humor, referenties, zelfspot en andere verrassingen.

Achtergrond van ‘The Fellowship’

‘The Fellowship’ begon als een klein passieproject van drie jonge filmliefhebbers. Vier jaar en ongeveer veertig opnamedagen later bedroeg dit project meer dan 150 betrokkenen! Met twee jaar postproductie is er een volwaardige speelfilm uitgekomen; een adventure-comedy inclusief eigen soundtrack. De hoofdgedachte van dit project? Durf te doen wat je leuk vindt en neem jezelf vooral niet te serieus.

De film is met behulp van crowdfunding tot stand gekomen. Er werd meer dan 6000 euro ingezameld. Net niet genoeg om de gehele productie van te betalen. De mensen werden met deze clip overgehaald het project financieel te ondersteunen.

18 maart is The Fellowship in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort te zien. Daarna maakt de film een toer langs filmhuizen. Op den duur zal de film op internet te zien zijn. Wanneer dat is, dat kunt u op de Facebookpagina van de film te zien zijn.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen