Henri van de Bunt koopt ruim 2000 m2 op de Flier

Foto:

Op zijn 34e kun je Henri van de Bunt moeilijk een ‘oude’ rot in het vak noemen.

Maar dat hij veel kennis en ervaring meeneemt naar de nieuwe locatie op de Flier is duidelijk. Onlangs tekenden wethouder Broekman en Van de Bunt het koopcontract voor bedrijfsgrond op de Flier. Binnenkort wordt de eerste steen gelegd voor het bedrijfspand.

Op de locatie op de Flier vindt straks de op- en overslag plaats van brood. Heel veel brood, in de categorie bake-off om precies te zijn. Op zijn 19e stond Van de Bunt al op de markt. Oorspronkelijk met kip, maar dat werd al snel brood. Een aantal jaar geleden ging hij op zoek naar interessante handel voor de markt. Hij zag brood in brood. Producenten van brood, met overproductie of restproductie, zijn zijn belangrijkste leveranciers. De teveel geproduceerde voorraden verkoopt Henri als groothandel door aan supermarkten of marktkooplui. Hij staat zelf ook op markten in Apeldoorn, Zwolle, Scherpenzeel, Bodegraven en Gouda.

Voedselverspilling

Henri van de Bunt: “Er wordt zóveel brood weggegooid. Ik denk, dat ik heel Nijkerk zou kunnen voorzien van brood dat anders gewoon wordt vernietigd. Broodjes die geen 18 cm lang zijn maar 20cm worden weggegooid. Ze passen niet in het schap. Of een supermarkt verandert van product, waardoor een hele voorraad afbakbroodjes zo de prullenbak in kan. Een héle grote prullenbak, want dat kan zomaar om 700 pallets vol met een prima product gaan.”

Mariëlle Broekman: “Henri past op 2 manieren ontzettend goed bij Nijkerk. Natuurlijk past zijn onderneming goed bij alle andere foodbedrijven. Maar ook het feit dat hij met zijn manier van bedrijfsvoering ervoor zorgt, dat er minder voedsel wordt verspild past goed bij onze ambities.”

'

Reacties

article
123932
Op zijn 34e kun je Henri van de Bunt moeilijk een ‘oude’ rot in het
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/123932/henri-van-de-bunt-koopt-ruim-2000-m2-op-de-flier/
2019-03-05T10:06:28+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/03/05095240/2019-03-05-ondertekening-vd-Bunt.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gemeente, Nieuws