Leergeld Nijkerk deelde dozen vol boodschappen uit

Foto:

Tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart heeft een van de vrijwilligers van Leergeld Nijkerk de laatste doos van een Boni boodschappenpakket uitgedeeld.

Leergeldvrijwilligers mochten de dozen vol boodschappen uitdelen aan gezinnen die zij kennen via het vrijwilligerswerk voor Leergeld. De boodschappenpakketten zijn gedoneerd door Marjon van de Bunt, een inwoonster uit Nijkerk. Zij spaarde maandenlang de zegels van Boni Supermarkt voor de pakketten. Velen uit haar omgeving hebben haar geholpen met sparen. Dit leverde tientallen pakketten vol boodschappen op.

Leergeld Nijkerk heeft de dozen gekregen van Marjon van de Bunt en mocht de pakketten uitdelen aan gezinnen waarvan Leergeld weet dat het goed terecht komt en enorm gewaardeerd wordt.

Heldin

Het thema van Internationale Vrouwendag was dit jaar ‘heldinnen’. Voor Leergeld Nijkerk is Marjon van de Bunt een heldin. Marjon zet zich al jaren belangeloos in voor meerdere goede doelen en helpt mensen in haar omgeving. Het is niet voor iedereen goed voor te stellen hoe het is om – al dan niet door omstandigheden – op of rond bijstandsniveau te moeten leven.

Door het boodschappenpakket komt er eens iets anders in huis en op tafel bij deze gezinnen. Producten die anders nooit gekocht zou worden. Ook het idee dat een ander aan je denkt en dat je spontaan een cadeau krijgt waar het hele gezin iets aan heeft is heel bijzonder. Een onbetaalbare actie van heldin Marjon van de Bunt waarvoor Leergeld Nijkerk haar hartelijk dankt.

Leergeld Nijkerk

Leergeld Nijkerk is een particuliere stichting die wil dat alle kinderen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld helpt door het betalen van bijvoorbeeld een factuur van schoolreis of -kamp of het leveren van een laptop of fiets. Leergeld Nijkerk werkt met vrijwilligers die de gezinnen thuis bezoeken en ondersteunen.

Meer informatie via de website van de stichting. Ouders kunnen een aanvraag doen via de website. Een van de vrijwilligers komt dan langs aan huis voor de check van de financiën en ondersteuning.

Reacties

article
124180
Tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart heeft een van de vrijwilligers van Leergeld Nijkerk de
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/124180/leergeld-nijkerk-deelde-dozen-vol-boodschappen-uit/
2019-03-09T11:28:03+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/03/09112652/2019-03-09-leergeld-001.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws