Sierperen fleuren Greppelland op

Sinds jaar en dag wordt op een woensdag in maart Boomfeestdag gevierd.

Het weer hielp daar niet aan mee, maar kinderen uit groep zes van Daltonschool Corlaer gingen welgemoed van start.

Voor ze aan de slag konden werden vlaggen gehesen, die van Nederland, van de Bomenstichting, van Nijkerk en een IVNvlag. Wethouder Nadya Aboyaakoub wees de leerlingen erop dat het belangrijk is bomen te hebben. Ze zorgen voor zuurstof. En zei ze, “hoe leuk is het over 30 jaar langs een boom te kunnen fietsen met je kind en te kunnen zeggen: die boom heb ik geplant.”

Sierperen

Rien Lohman legde vervolgens uit, waarom dit jaar voor sierpeeren is gekozen. Sierperen bloeien wel, maar er komen geen peren aan. De bloemen zijn belang voor bijen en vlinders, waarvan er steeds minder rondvliegen..

Jan Smits

Jan Smits coördineerde 15 jaar de boomplantdag, maar daar is hij mee gestopt. Als blijk van waardering kreeg hij een bos bloemen en dat vond hij een mooi gebaar.

Daarna konden ze aan het werk. Leerlingen van Aeres Nijkerk hielpen mee met het planten van de 25 sierperen. Deze leerlingen gaven ook aanwijzingen aan de leerlingen voor de klus. Nadat de klus geklaard was, kregen de kinderen een frisdrankje en wat snoep.

Naar najaar

De boomplantdag was in 1957 voor het eerst in Apeldoorn. Die gemeente heeft besloten de dag naar het najaar te verschuiven. Dat meldt het AD. Een lang drog voorjaar en een droge zomer zorgen er de laatste jaren voor, dat de jonge aanplant het niet redt.

Reacties

gallery
124463
Sinds jaar en dag wordt op een woensdag in maart Boomfeestdag gevierd. Het weer hielp
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/124463/sierperen-fleuren-greppelland-op/
2019-03-13T10:21:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/03/13095911/2019-03-13-boomplantdag-001.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws