Diploma voor Gert van de Pol (81 jaar)

Foto:

Woensdagmiddag werd in het bezoekerscentrum van het stoomgemaal Arkemheen de cursus Natuurbeheer en Ondernemerschap afgerond.

Op zich niets bijzonders misschien. Een gezelschap van 20 boeren werd bijgespijkerd om de betrokkenheid bij de natuur te vergroten, aldus Staatsbosbeheerder Frank Klinge. Het bijzondere tintje aan deze diploma-uitreiking was de aanwezigheid van Gert van de Pol. Deze 81-jarige boer uit de polder had de cursus ook met goed gevolg voltooid en was daarmee veruit de oudste deelnemer.

Het waarom van de cursus

De achteruitgang van natuur, vooral op het boerenland, is dramatisch. Een deel van het boerenland is in handen van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Zij willen het tij keren en gaan strengere eisen stellen aan pachters van natuurgrasland. Op deze wijze willen ze voorlopers worden op het gebied van natuurinclusieve landbouw: een duurzame vorm van beheer met behoud van biodiversiteit.
Vanaf 2021 werken Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer alleen nog met pachters die aantoonbaar deskundig zijn. Dit biedt meer zekerheid dat pachters het natuurgrasland beheren vanuit de gestelde natuurdoelstellingen en nog belangrijker: de boeren weten waarom en hoe ze dit doen.

Via het cursusprogramma ‘Natuurbeheer en Ondernemerschap’ kunnen (potentiële) pachters aantonen dat zij over voldoende kennis en vaardigheden op het vlak van natuurbeheer beschikken.

De opleiding is het resultaat van een samenwerking tussen Stichting Van Groene Waarde, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Aeres Hogeschool Dronten en HAS Den Bosch.

Reacties

article
124481
Woensdagmiddag werd in het bezoekerscentrum van het stoomgemaal Arkemheen de cursus Natuurbeheer en Ondernemerschap afgerond.
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/124481/diploma-voor-gert-van-de-pol-81-jaar/
2019-03-13T15:30:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/03/13152845/2019-03-13-diploma-gert-van-de-pol-004.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws