Smink Transport ontvangt PROgressief 21

Foto:

Woensdag 12 juni heeft de fractie van PROgressief 21 een bezoek gebracht aan Smink Transport in  Amersfoort.  Een bedrijf dat in deze regio onder meer autotransport, bergingen en ontruimingen regelt. De bergingsauto’s van Smink bijvoorbeeld zijn bij veel mensen zeer bekend.  

Reden van dit bezoek waren enerzijds de kennismaking met directeur Frans Smink, woonachtig in Nijkerkerveen en zijn bedrijf, anderzijds de ambitie die het bedrijf laat zien op talloze gebieden, waaronder duurzaamheid. 
 
Ambitie
Smink Transport is een rendabel bedrijf en groeiend binnen de branche. Een bedrijf dat commercieel en beheersmatig ‘in control’ is en toonaangevend is op het gebied van al haar disciplines. Het bedrijf levert vanuit haar identiteit een bijdrage aan de mobiliteit van de regio en ondersteunt klanten bij het realiseren van transportoplossingen op maat. Dit doet Smink Transport vanuit haar kernwaarden (hoe het bedrijf het wil doen): professioneel, integer, respectvol en duurzaam. 
Aldus de website. Frans Smink bevestigde in een uitgebreide uiteenzetting dat het bedrijf veel energie steekt in het zo klantvriendelijk, maar daarbij ook zo duurzaam mogelijk werken. Voor de eigen energievoorziening (volledig selfsupporting) worden binnenkort 460 zonnepanelen op de daken van de grote hallen van het bedrijf op het bedrijventerrein Vinkenhoef/De Wieken, vlak bij het knooppunt Hoevelaken. Ook de bedrijfsauto’s zijn energiezuinig gecertificeerd conform de hoogste Europese normen. Bij stilstand slaan de motoren automatisch af en wordt de motor weer gestart bij het indrukken van het gaspedaal, waardoor het brandstofverbruik en daarmee ook de CO2  uitstoot zeer beperkt wordt. 
Het bedrijf gaat allerlei samenwerkingsverbanden aan om de zaken waar ze voor staan, op een zo goed mogelijke manier uit te kunnen voeren.  Een nieuw dienstverleningssnufje waarmee Smink gaat werken betreft camera’s op bergingsauto’s die via internet beelden kunnen doorgeven aan bedrijven die bij een ongeval betrokken zijn. Dit verhoogt de snelheid van afhandeling van zo’n ongeval zeer. 
Bij de vraag wat voor suggesties hij kon geven, stelde Frans Smink  te ervaren dat de gemeente Amersfoort een sterke regiegemeente is, waarbij een goede samenwerking met het bedrijfsleven voorop staat, terwijl Nijkerk vooral als ‘doe het zelf gemeente’ bij hem bekend is. Daar is nog veel winst te behalen door samenwerking met het bedrijfsleven. 
Bijdrage van jan Duijnhouwer
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen