Sparta verslaat Buitenpost

Winst werd in tweede helft binnen gehaald.

Al in de eerste minuut was er een enorme mogelijkheid voor Jesse Buitenhuis om de score te openen. Een prachtige voorzet vanaf de linkerkant van de voet van Gilbrano Plet kwam aan bij Jesse maar er was net iets teveel acrobatiek voor nodig van Jesse om de bal goed te controleren. Zijn inzet ging dan ook de goal over. Frank Heus verprutste later een strafschop. Zo kwam Buitenpost op voorsprong door Rolf Dijk. Hij profiteerde van miscommunicatie bij de Nijkerkers.

Het spel van de Nijkerkers was tot dat moment niet best. Later ging dat beter. In de negenendertigste minuut was het Bryan Burgerhout die de gelijkmaker tegen het Buitenpostse touw schoot.

Vlot in de tweede helft was er een Spartaanse aanval op de rechterflank en een bal vanaf die kant kwam pardoes op de voet van een Friese verdediger en belandde zo de goal in 1-2. De Spartanen vierden dit cadeautje uitbundig.  Vijf minuten later was het Frank Heus die de 1-3 op het scorebord liet aantekenen. Op aangeven van Gilbrano Plet was het voor Frank nog maar een klein kunstje. De Nijkerkers controleerden daarna het spel en in de drieëntachtigste minuut was het Rob Diderik die heel goed doorging en de 1-4 scoorde.

Sparta deelt de eerste positie met Excelsior. Beide ploegen hebben 49 punten, twee meer dan nummer drie Staphorst. Excelsior komt zaterdag naar de Ebbenhorst