Geen urgentie om haven aan te pakken

Foto:

Op Boerenmaandag vroeg ABZDiervoedingdirecteur Roordink zich af, waarom de functie van de haven niet op de bestuurlijke agenda staat.

Hij zou graag zien, dat er in de toekomst grotere schepen kunnen afmeren. Dat moet wel, omdat het huidige type schepen op den duur zal verdwijnen en dan komen er grotere voor in de vaart. Wethouder Oosterwijk is er nog lang niet van overtuigd dat die aanpassingen noodzakelijk zijn. Het ziet die verandering vooral als een probleem van ABZ Diervoeding. Er is geen maatschappelijk belang om de haven aan te passen voor grotere schepen, die alleen bij ABZ Diervoeding afmeren. Daarom is hij van mening, dat daar geen publiek geld aan uitgegeven moet worden.

Hij ontkende overigens, dat de gesprekken tussen de gemeente en ABZ Diervoeding na de mislukte bemiddeling weer op gang zijn gekomen. Afgesproken is, dat de inhoud van die gesprekken geheim zijn. Hij wilde dan ook niets loslaten over de stand van zaken rondom onderzoeken naar overlast van geluid, geur en fijnstof. Het enige, dat hij los wilde laten, is dat de gemeente nog steeds kan vasthouden aan de plannen zoals die eerder op tafel zijn gelegd, ook wanneer het gaat om de bouw van huizen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen