Jan Bijvank erelid Klokkenspelvereniging

Foto:

In zijn dankwoord benadrukte  de voorzitter van de Klokkenspelvereniging Gerard Renkema, dat Jan Bijvank vooral heel veel achter de schermen heeft gedaan.

Jan Bijvank werd dan ook erelid van de Klokkenspelvereniging.

Bijvank was bijna 40 jaar bestuurslid van een vereniging, die veranderde van een bedaarde club naar een club van aanpakkers, zo zei Bijvank. Renkema noemde een paar “wapenfeiten”van Bijvank, zoals de opnames van de beiaard. Opvallend doeltreffend waren Bijvanks’ evaluaties van concerten. Jan Bijvank was ook verrukt van de “nazit” op de luisterplaats, als er weer een Meideun gespeeld was. Zijn vrouw was  daar ook belangrijk bij en zij kreeg dan ook een wijnglas met daarin gegraveerd “oergastvrouw van de Meideun”. Een van de grootste verdiensten van Jan Bijvank is het op orde brengen en vooral houden van het archief. Dat is puik in orde.

Zonder dat vooraf bedacht te hebben, onderstreepte Bijvank dat zelf door zijn cadeau, dat hij had voor Museum Nijkerk. Hij schonk twee composities van de Nijkerkse componist Jakob van Dompselaer. Dompselaer is een onbekende componist en de twee werken heeft hij waarschijnlijk in zijn jeugd geschreven. Hij gaf dat cadeau naar een lezing, waarvoor veel speurwerk in archieven nodig moet zijn geweest. Museum Nijkervoorzitter Jan Cozijnssen was blij met het cadeau, ook al omdat 2020 in het teken van muziek zal staan. Wie weet worden de tweerken dan wel uitgevoerd.

Het afscheid werd opgeluisterd door het spel van de twee stadsbeiaardiers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen