Voorwaardelijke celstraf voor biersjoemelaars

Foto:

Een 54-jarige ondernemer  is donderdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden voor grootschalige bierfraude.

In zijn bedrijf werden duizenden fusten gevuld met merkloos bier en vervolgens als Heineken, Amstel of Grolsch verkocht.

De zaak kwam aan het rollen toen horecabedrijven in Rotterdam klachten kregen over bier. Deze fusten bleken uit Nijkerk afkomstig. Volgens het Openbaar Ministerie werden de fusten in een autowasstraat schoongemaakt. Door die onhygiënische toestanden liepen consumenten het risico ziek te raken, aldus de rechtbank.

Echtgenote medeplichtig

Heineken meent dat er 70.000 fusten van 50 liter vervalst zijn. De Nijkerkse ondernemer erkent de fraude, maar spreekt de aantallen die Heineken noemt tegen. Volgens hem zijn de getallen veel lager. Ook zijn 46-jarige echtgenote is voor de fraude veroordeeld. Zij gaf leiding aan een van hun twee bedrijven en kreeg een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur. De twee ondernemingen van het echtpaar kregen elk een voorwaardelijke boete van 50.000 euro.

Tegen de man was 15 maanden cel geëist, tegen zijn vrouw 10 maanden. De opgelegde straffen zijn lager omdat de verdachten in een civiele zaak al zijn veroordeeld tot betaling van 270.000 euro aan Heineken.

bron:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen