Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit aan De Stuw

Foto:

De Stuw heeft er inmiddels een ringleiding voor aan laten leggen in de grote zaal.

Het is nog een uitvloeisel van de straatprijs in de Postcodeloterij Show. Die viel vorig jaar in de Roggeakker. Bij zo’n straatprijs hoort een buurtprijs en die wordt dan het Oranje Fonds uitgereikt. Dat gebeurde woensdagavond in de Stuw, die vol zat met “Vrouwen van Nu”. Die zaten klaar voor Gerda Lindenbergh en Pauline Kuipers, beter bekend als “the Neighboursisters“.

Het idee achter de Buurtprijs, dat zo alle omwonenden ook langdurig een beetje profijt van de straatprijs hebben. “Wij hebben met de bijdrage van het buurtcadeau een ringleiding voor slechthorenden in het buurthuis kunnen aanleggen. Dit is een al langer bestaande wens vanuit de gebruikers van onze zalen, die we hiermee konden realiseren,” aldus Onno Bresjer, voorzitter van Stichting de Stuw Hoevelaken.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0