Kleine Gelderse musea bedanken gedeputeerde Josan Meijers

Foto:

ARNHEM – Met een gezamenlijke lunch in het monumentale gebouw van Collectie De Groen hebben de directeuren van kleine Gelderse musea afgelopen week gedeputeerde Josan Meijers bedankt voor de prettige samenwerking.

Josan Meijers is sinds 2012 gedeputeerde en heeft o.a. Cultuur en Erfgoed in haar portefeuille. De lunch was tevens bedoeld om afscheid te nemen van Meijers als huidige gedeputeerde, in afwachting van de te vormen coalitie. Ze heeft veel betekend voor de Gelderse musea. Met provinciale subsidie is de samenwerking bevorderd en het publieksbereik vergroot.

Met de projecten Gelderse Smaken (2017) en Zij/hij in Gelderland (2019) maken de kleine musea mooie verbindingen in de provincie en organiseren exposities en activiteiten voor jong en oud, oud- en nieuwkomers (zie https://mijngelderland.nl/actueel/zijhij-in-gelderland). Zij/hij in Gelderland gaat over traditionele en roldoorbrekende patronen met speciale aandacht voor de rol van de vrouw in de Gelderse geschiedenis, elk museum belicht dit vanuit haar eigen invalshoek. De musea hebben met dit maatschappelijke thema een inclusieve aanpak, waar allerlei doelgroepen bij betrokken worden. Plannen voor een nieuwe samenwerking in 2021 zijn in de maak.

Op de foto, v.l.n.r.:
Staand: Margot Welle (Museum Nairac Barneveld), Liesbeth Tonckens (Erfgoed Gelderland), Rylana Seelen (Museum Kasteel Wijchen), Josan Meijers (gedeputeerde provincie Gelderland), Saskia van den Berg (conservator Museum Nijkerk en projectcoördinator), Nel Schoon (pr en fotografie).
Zittend: Gerda Brethouwer (Nationaal Onderduikmuseum Aalten), Germa Greving (Museum Het Pakhuis Ermelo), Esther Ruesen (Stadsmuseum Doetinchem) en Dimitra Hierck (provincie Gelderland)

'

Reacties

article
128625
ARNHEM – Met een gezamenlijke lunch in het monumentale gebouw van Collectie De Groen hebben
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/128625/kleine-gelderse-musea-bedanken-gedeputeerde-josan-meijers/
2019-05-27T15:24:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/05/27152314/2019-05-27-Kleine-Gelderse-musea-bedanken-gedeputeerde-Josan-Meijers.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws