Nijkerk goes EOJD

Foto:

Afgelopen zaterdag ging Nijkerk EOJD met ruim 140 mensen.

Ze vertrokken uit verschillende kerken in Nijkerk en omgeving met drie bussen richting Ahoy. Daar was de EO Jongerendag.  Deze feestdag richt zich op jonge christenen, om samen en op een eigentijdse manier hun geloof in God te vieren en te beleven.

Het thema van de EO Jongeren dag was ‘Beam the Light’. Jezus zegt over zichtzelf: Ik ben het Licht van de wereld. Als je met mij leeft, wandel je nooit meer in de het donker. Aan 15.000 jongeren werd vertelt dat zij zelf een geliefd kind van God zijn. Er werd hen gevraagd dat met elkaar hardop te zeggen: 15.000 jongeren die samen hardop zeggen ‘Ik ben een geliefd kind van God’ was voor veel aanwezigen een kippenvel moment! Aan de jongeren werd uitgelegd dat je als geliefd kind van God het licht van God kunt uitdragen in de wereld.

Tijdens de dag werden jonge mensen geïnterviewd die op hun manier licht zijn in de wereld en met kleine stapjes een groot verschil maken. Om aan de aanwezige jongeren te laten zien hoe ze zelf een licht kunnen zijn in hun omgeving. Er waren ook jongeren die vertelden dat ze ondanks moeilijke tijden (pesten, depressie) Jezus hebben ontdekt als Licht van de wereld. Er waren gave bands (BEAM worshipband, I Am They, Tauren Wells en Hillsong Young and Free) en een echte DJ (Beam Full Energy). We hebben gedanst, gesprongen, gebeden en gezongen tot God.

De jongeren waren op de terugweg ook enthousiast. Mooie dag, goede sfeer. Een aantal liet weten niet te zijn gegaan, als er geen bus was geweest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen