Programma 2019 – 2020 van Kunstbus Nijkerk bekend

Foto:

Kunstbus Nijkerk komt met een aantrekkelijk en gevarieerd programma 2019 – 2020.

Vijftigplussers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk kunnen kiezen uit een musical, concert, ballet en opera.

Op 6 november gaat de Kunstbus naar het Circustheater Scheveningen, waar de Nederlandse versie van de Broadway musical Anastasia wordt opgevoerd. Het verhaal gaat over het weeskind Anya dat zich niets van vroeger kan herinneren en geen idee heeft wie ze is. Haar zoektocht naar haar identiteit voert haar langs vorstelijke paleizen en door het romantische Parijs van 1920. Is zij Anastasia, de dochter van de vermoorde Russische tsaar Nicolaas Romanov? De musical zit vol heerlijke muziek, oogverblindende decors en schitterende kostuums.

Daarna gaat de tocht naar het Atrium in Den Haag, waar het Sinfonia orkest op 20 december een Christmas Carol Medley ten gehore brengt, gevolgd door Symfonie nr. 38 van Mozart, ook wel de Praagse genoemd. Hoogtepunt van de avond vormt Beethovens Symfonie nr. 9, waarin de componist zijn idealen over vrede tot klinken brengt. Naast het Sinfonia orkest luisteren de bezoekers naar het Octopus Symfonisch Koor uit Vlaanderen en laureaten van het Internationaal Vocalisten Concours. Een mooie manier om de kerstperiode in te luiden.

Bezoekers kunnen op 26 februari 2020 genieten van het ballet Giselle, uitgevoerd door het Nationale Ballet in Amsterdam. Giselle is een jong boerenmeisje dat verliefd wordt op Albrecht. Albrecht is eigenlijk een heer van adel, maar hij komt vermomd als een boer. Als zij daar achter komt, breekt Giselles hart en doodt zij zichzelf. Na haar dood wordt zij een van de Wili’s; geesten van vrouwen die wraak nemen op de mannen die hen bedrogen hebben. Ook Albrecht wordt in de val van de Wili’s gelokt.

In de Stadsschouwburg Nijmegen kunnen de bezoekers genieten van de wereldberoemde opera De Parelvissers van Georges Bizet, uitgevoerd door Staatsopera van Tatarstan. Het verhaal speelt zich af op het eiland Ceylon. De parelvissers Nadir en Zurga zijn beiden verliefd op het meisje Leïla. Ze spreken af dat zij hun vriendschap niet kapot laten gaan om de liefde van een vrouw. Ze verliezen Leïla uit het oog. Jaren later komt zij terug als priesteres. Nadir herkent haar en maakt haar het hof. De twee worden betrapt. Hoe dat afloopt, zien de bezoekers op 18 maart 2020. Topsolisten, een groot orkest en prachtige decors en kostuums dragen bij aan een onvergetelijke avond.

Belangstellenden kunnen zich t/m 31 augustus 2019 aanmelden bij Kunstbus Nijkerk, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk. Dit adres is tevens de opstapplaats in Nijkerk. In Hoevelaken kunnen mensen opstappen aan de Kantemarsweg ter hoogte van dorpshuis De Stuw. Rollators en opklapbare rolstoelen kunnen mee. Rolstoelgebruikers wordt gevraagd zelf voor een begeleider te zorgen. Kunstbus Nijkerk is een project van UVV Nijkerk (Unie Van Vrijwilligers). Meer informatie is verkrijgbaar bij teamlid Marian Starke, 033 – 246 29 40 en [email protected]

bijdrage van Yvonne krol

'

Reacties

article
129229
Kunstbus Nijkerk komt met een aantrekkelijk en gevarieerd programma 2019 – 2020. Vijftigplussers uit Hoevelaken,
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/129229/programma-2019-2020-van-kunstbus-nijkerk-bekend/
2019-06-08T00:22:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/06/08002130/2019-06-07-kunstbus-web_parelvissers-staand-1.1280x1280.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws