Zaterdag 15 juni, voor elk wat wils, kijk maar

De tweede zaterdag in juni is al jaren een zaterdag met een scala aan evenementen. In 2019 was dat niet anders.

Sportmarathon

Zeventien teams begonnen op vrijdagavond aan een groot aantal sportonderdelen, zowel in sporthal Watergoor als op omliggende sportvelden.

Uiteindelijk won de Hairwizzard met dik verschil: 153,50, terwijl de nummer (en de winnaar van 2018) “De Onbenullen niet verder dan 147,25 kwam. Derde werd evenals vorig jaar  “Profile Ridder”. “Het is wel eens spannender geweest”, zo zei opper-opletter John van de Pol. Met 0 punten eindigde Sparta voetbal op de laatste plaats. Het team had vlak van tevoren afgezegd.

Open Tuinendag

Voor de 20e keer organiseerde Groei&Bloei in de regio Nijkerk de jaarlijkse Open Tuinendag.. Al fietsend konden 10 geheel verschillende tuinen bezocht worden. Aan het prachtige landweggetje de Koperweg lag een van de te bezichtigen tuinen. Bijna 20 jaar woont de familie van Middelaar hier. Bij de aanleg van de tuin kozen ze voor een boerentuin, die makkelijk is in onderhoud. Met een landelijke uitstraling, dat past in dit agrarisch landschap. De tuin met oude fruitbomen, moestuin, gazon en bloemenborders is omzoomd door beukenhagen en straalt rust uit. En wat een prachtig uitzicht op de horizon.

De regen stopte voor het begin van het programma en de stroom fietsers kwam al gauw op gang. Enthousiast bezocht men de verschillende tuinen en de Appelse molen. Men genoot van de prachtige tuinen en de omgeving. Ervaringen werden uitgewisseld, inspiratie voor eigen (nieuwe) tuinen werd opgedaan. De tuineigenaren die hun tuin hebben opengesteld, hebben de bezoekers vriendelijk en gastvrij ontvangen.
bijdrage van Sandra van den Belt-Dusebout

Sparta Nijkerk

Halen ze de promotie of niet? Rond half één vertrokken de supporters naar Volendam. Ja ze haalden het door Volendam met 1-3 te verslaan. Feest op de Ebbenhorst dus

Leeuwinnencup

’s Ochtend streden de jongere meiden om de prijzen, waarbij het in veel poules erg spannend was. Uiteindelijk gingen de eerste prijzen naar Sparta Nijkerk MO11-1, Ijsselmeervogels MO11-1, Arminia Ibbenburen MU13, VVOP MO13-1, Nieuwerkerk MO15-1 en Roda’46 MO15-1. Zij mochten de felbegeerde cup in ontvangst nemen van FC Twente en Oranje O23 speelster Ashleigh Weerden.

Na de middag was het de beurt aan de junioren meiden en de vrouwen. Hier was goed te zien welke ontwikkeling het meiden en vrouwenvoetbal heeft doorgemaakt de afgelopen 5 jaar. Veel aantrekkelijke wedstrijden op hoog niveau maakten het spannend tot de laatste minuut. De hoogste podium plekken werden hier bezet door Huizen MO17-1, ’t Gooi MO17-1 en MKV’29 VR1.

Wethouder Nadya Aboyaakoub reikte de pouleprijzen uit. De Renske-den-Besten-trofee voor de beste speelster van het toernooi ging naar Vicky Nieuwenhuizen van Sporting’70 MO19-1. Dat deze prijs uitgereikt werd door 2 speelsters van Peursum, de club waar Renske haar voetbalcarrière gestart was, maakte de afsluiting van de Sparta Nijkerk Leeuwinnen Cup weer bijzonder geslaagd.

bijdrage van Hans Stam

Truckfestijn

Het truckfestijn is niet zo maar een festijn. Het is volgens de organisatoren de mooiste dag van het jaar. Dat gold ook voor editie 32, die weer vertrok en eindigde bij Mercedes Stern. Na de rondrit met veel getoeter was het feest in de garage en ging iedereen met een goodie bag naar huis.

Open dag Yunus Emre-moskee

Inmiddels voor de vijftiende keer wordt deze open dag gehouden. Volgens voorzitter  is het een laagdrempelige dag, bedoeld om Turken en Nederlanders dichter bij elkaar te brengen. Lekkernijen, eten en drinken zijn daarbij het smeermiddel. Want daarvan is veel – voor een zacht prijsje – te koop. Een van de Nederlandse bezoeksters was blij verrast door de openheid, die ze aantrof. Meestal wordt de open dag in mei gehouden. Vanwege de Ramadan moest het evenement naar juni verschoven worden.

De moskee wordt groter. Het werk begint over een week of twee. Tegen het eind van dit jaar zal de herbouwde moskee geopend worden.

Zaterdagmiddagmuziek in De Fontein

Het was een bijzondere middag in de Fontein. Niet zozeer omdat de voorzitter van de klokkenspelvereniging Gerard Renkema en oud beiaardier Freek Bakker kwamen luisteren. “Nijkerk Zingt & Musiceert” maakte het bijzonder. Het publiek genoot van van een optreden van een groot samengesteld Nijkerks koor, onder leiding van Robert Bakker en een uitvoering van Brass ’n Praise, onder leiding van Bert Groothedde. Het koor had maar drie keer kunnen repeteren. Verdere medewerking aan dit concert verleenden: Robert Bakker (dirigent en piano), Wim Ruitenbeek (beiaard), Everhard Zwart (orgel) en Boudewijn Zwart (piano, beiaard en presentatie).

Zorgerf Buitenland viert tienjarig bestaan

Centraal daarin stond het optreden van ’s lands gezelligste zingende familie “La Familia” en de “La Familia Ballroom dansers”. Maar er was meer, want het eerste exemplaar van een nieuw boek werd aangeboden. Het is geschreven door Ben de Graaf. Hij legde de ervaringen van bezoekers, bewoners, medewerkers en experts vast in “Voluit leven met dementie”. Twee medewerkers van het eerste kregen het eerste exemplaar aangeboden.

Behalve het optreden en het boek gebeurde er nog meer vanwege het jubileum. In samenwerking met de de Lionsclub Nijkerk is een Wensboom gedoopt. Op de vlinders staan wensen van bezoekers. Samen met de Lionsclub Nijkerk zullen een aantal van deze wensen gerealiseerd worden.

De foto’s zijn van Arjen Gerritsma, Henk Karelsen en Ely Hackmann. Er staan er nog veel meer in de fotoserie

'

Reacties

gallery
129566
De tweede zaterdag in juni is al jaren een zaterdag met een scala aan evenementen.
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/129566/zaterdag-15-juni-voor-elk-wat-wils-kijk-maar/
2019-06-15T21:22:34+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/06/15205804/2019-06-14-sportmarathon-0001.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws