Rabopand lijkt geschikt als gemeentehuis

Foto:

Twee juli beslist het college, of het Rabopand geschikt is als stadhuis. Zover is het nog niet, maar er wordt wel naar het pand gekeken.

De man van het referendum Chris van den Berg ([email protected]) heeft zijn beslissing over een referendum uitgesteld tot na 2 juli. Hij is van mening, dat de gemeente deze kans niet mag laten lopen. Om dat zeker te weten, heeft hij deskundigen om hun mening over het Rabopand gevraagd.

Duurzaamheid

Het gebouw is in 2012 ingrijpend opgeknapt en uitgerust met zogenaamde klimaatplafonds. Daarmee kan per zone worden verwarmd en gekoeld. Dat is in de markt het summum van hoge kwaliteit en comfort. Het is ook ongeveer de duurste manier om een pand een goed en comfortabel klimaat te geven. Het bodemenergiesysteem, waar mee het pand wordt verwarmd en gekoeld zorgt ervoor, dat het pad bijna gasloos verwarmd kan worden.

Meubilair

De Rabo heeft er wel oren naar ook het meubilair aan de gemeente over te doen. Aan het meubilair zelf hoeft het niet te liggen. Deskundigen vinden het van een hoge kwaliteit met design waarde. Onderdelen, vullingen en stoffen in de producten zijn kwalitatief hoogwaardig. Er is in het pand voor een open kantooromgeving gekozen. Daarom is specifiek gekozen voor meubilair met een hoge akoestische waarde.

Of de gemeente het met deze meningen van experts eens is, is nog de vraag. 2 juli weten we het.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen