Onverwacht grote belangstelling voor vrijwilligerscompliment

De Zomertuin aan de Amersfoortseweg liep vrijdagmiddag helemaal vol met een kleine 300 vrijwilligers, die door de gemeente op deze middag getrakteerd werden.

Als blijk van waardering.

De gemeente en Sigma organiseren elk jaar het ‘vrijwilligerscompliment’ om te laten zien hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor de gemeente Nijkerk. Tijdens deze gezellige middag werden maar liefst 300 vrijwilligers uit de gemeente Nijkerk in het zonnetje gezet.

Zoveel verschillende soorten vrijwilligers

In onze gemeente zijn veel inwoners actief in het vrijwilligerswerk. Sommige vrijwilligers werken een aantal uurtjes in de maand en sommigen doen het meerdere dagen per week.

Wethouder Harke Dijksterhuis: “Vrijwilligers zijn goud waard en ze zijn de drijvende kracht achter veel organisaties. Met een leuke middag hebben wij vandaag alle vrijwilligers willen bedanken voor hun, vaak trouwe inzet”.

In gesprek met wethouder

Naast een hapje en een drankje konden de vrijwilligers tijdens een muzikaal intermezzo hun muzikale kwaliteiten testen en in gesprek met de wethouder. Tijdens deze gesprekken vroeg de wethouder waar een vrijwilliger energie van kreeg. Of wat nog gemist wordt bij de ondersteuning vanuit de gemeente. Dit geeft waardevolle informatie die gebruikt wordt om het vrijwilligersbeleid verder te ontwikkelen.

Vrijwilliger worden?

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Dit kan eenmalig zijn, alleen of met een groep. Ook kunt u denken aan bestuursfuncties. Er is altijd wel werk dat bij u past.
Denk bijvoorbeeld aan het helpen op een festival of bij een sportevenement, voorlezen aan kinderen
een wandeling, een praatje maken met een ouder iemand, boodschappen doen voor iemand.

Op de vacaturebank van Sigma staan verschillende vacatures vermeld. Ook is de vacaturebank geschikt voor individuele hulpvragen. U bent niet van een organisatie maar u heeft persoonlijk een hulpvraag en zoekt daar een vrijwilliger, een maatje voor? Sigma informeert u graag over de mogelijkheden. Kijk op www.sigma-nijkerk.nl

Denkt u erover na om vrijwilligerswerk te doen en zou u hier meer informatie over willen? Dan bent u van harte welkom op ons inloopspreekuur van Sigma. U bent vrijblijvend welkom op het inloopspreekuur voor vrijwilligerswerk op vrijdag tussen 09:00 en 11:00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen