Dennis Groen in pokerfinale

Foto:

Meer dan 180 pokerspelers strijden op zaterdag 6 juli tegen elkaar om uit te maken wie zich een jaar lang de kampioen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker 2019 mag noemen.

Tijdens ruim 140 voorrondes door heel Nederland konden spelers zich plaatsen voor de landelijke finale9 live te volgen op www.onkpoker.nl). Op zaterdag 6 juli om 13:00 barst de strijd los in Hotel de Heerlickheijd te Ermelo.

182 pokerspelers strijden om de titel

Van januari tot begin juni konden pokerspelers bij ruim 140 lokale pokerkampioenschappen door heel Nederland zich plaatsen voor de landelijke finale. Meer dan 9.000 pokerspelers waagden een poging. De winnaar van een kampioenschap plaatste zich automatisch voor de finale en mag zich een jaar lang de kampioen van zijn woonplaats noemen. Uiteindelijk zijn het 182 spelers gelukt om zich te kwalificeren voor de finale. Eén van hen is Dennis Groen.

Pokerspelers mogelijk in Team ONK Poker

Tijdens de finale strijden de pokerspelers alleen voor de eer. De winnaar van het kampioenschap is de beste amateur pokerspeler van Nederland. Toch kan deze finale ook een mooi gevolg hebben voor de deelnemers, want zij maken kans om opgenomen te worden in Team ONK Poker. Dit professionele pokerteam speelt internationale toernooien. Zo wist Ruurd Nauta als lid van het team meer dan €30.000 te winnen. Organisator Mathijs Jonkers zegt het volgende hierover:” Je moet het vergelijken met bijvoorbeeld voetbal. Goede spelers worden ook gescout en maken kans op een mooie transfer. Bij ons kunnen spelers die gescout worden opgenomen worden in Team ONK Poker. Toch draait het uiteindelijk wel echt om de eer en gezelligheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen