Zomerinbraken toegenomen

Foto: Independer

Het aantal zomerinbraken in de provincie Gelderland is afgelopen zomer met 16,7 procent gedaald ten opzichte van de zomer in 2017.

In Nijkerk nam het aantal juist toe. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer, op basis van de meest recente Politiegegevens.

Gemeentelijke verschillen

Inwoners van Gelderland hadden vorige zomer over de gehele provincie last van 27,9 inbraakincidenten per 100.000 inwoners. In Nijkerk werden 46,6 inbraakincidenten geteld. Dat waren er meer dan in 2017. Toen kwam men uit op 37,3 inbraken in de maanden juli en augustus. Voor de goede orde: het is cijfermateriaal gebaseerd op 100.000 inwoners. In werkelijkheid zijn het er dus een stuk minder.

Voordelen van inbraakpreventie

Het ministerie van Veiligheid en Justitie voert al jaren campagne middels het ‘Maak het ze niet te makkelijk’ initiatief. Hierbij wordt woninginbraakpreventie onder woningeigenaren en huurders geprobeerd te stimuleren. ‘’Dit doet de overheid bijvoorbeeld door te wijzen op het PKVW-certificaat en de Borg-norm; waarmee, naast veiligheidsvoordelen, ook financiele voordelen gemoeid gaan. Zo krijgen mensen die hun woning degelijk beveiligen, doorgaans korting op hun inboedelverzekering’’, aldus Rianne Veerman – verzekeringsdeskundige bij Independer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen