`”Eigenheid en Karakter, kansen voor erfgoed” naar wethouder

Foto:

De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit heeft de notitie “Eigenheid en Karakter, kansen voor erfgoed in de gemeente Nijkerk” geschreven.

De commissie overhandigde die donderdagmiddag officieel aan wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh. In de notitie zijn de

Vertrekpunt

Commissievoorzitter Jan van de Brink zei, dat het vertrekpunt een zoektocht naar een betere bescherming van monumenten in de gemeente was. Dat is belangrijk in verband met de komst van de omgevingswet, die in het najaar op de agenda van de gemeenteraad komt. De notitie is een bouwsteen voor het beleid dat het college moet ontwikkelen en komt op het juiste moment, omdat er politiek veel aandacht voor dit onderwerp is.

Van de Brink: “Er ligt nu echt wel een uitdaging voor het college.”

Karakteristieken

André Jansen (Gemeente Nijkerk) en Jeroen Westerman (Gelders Genootschap, Arnhem) schreven de notitie  Westerman wees op het bijzondere landschap in de gemeente met onder andere de polder Arkemheen, buurtschap Appel en het landgoed en lint Slichtenhorst. Er zijn ook een aantal karakteristieke gebouwen, zoals Huize Hoevelaken, de grote kerk en de Appelse molen. Die maken de gemeente erg herkenbaar.

Hij hoopt, dat de notitie voldoende  inspiratie biedt.

Concreet verhaal

Wethouder Nadya Abouyaakoub vond het vooral mooi, dat er zo iets concreets als een notitie voorkomt uit “Samen aan zet”. De wethouder: “We gaan met het verhaal van cultuur en erfgoed aan de gang. Daarom gaan we bijvoorbeeld in het najaar met scholen cultuurconvenant tekenen. Deze notitie is  één van de bouwstenen die we hebben om beleid te maken. En dit is een heel belangrijke bouwsteen.”

Groepsfoto v.l.n.r. : L. Reijmer (adviseur Welstand Gelders Genootschap), J. Vernhout (plv St Oud Nijkerk), Liesbeth Jansen Gemeente Nijkerk, J. Westerman (adviseur Cultureel Erfgoed Gelders Genootschap), J. van den Brink (vz CRK), Wethouder, J. Nobel (St Stadsgezicht) en G. van de Veen (St Oud Nijkerk), leden van Historisch Hoeflake konden helaas niet aanwezig zijn.

'

Reacties

article
131216
De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit heeft de notitie “Eigenheid en Karakter, kansen voor erfgoed in de
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/131216/eigenheid-en-karakter-kansen-voor-erfgoed-naar-wethouder/
2019-07-18T15:08:50+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/07/18150720/2019-07-18-Overhandiging.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws