Rode Kruis Nijkerk neemt afscheid van 34 vrijwilligers afdeling Zelfredzaamheid

Foto:

.Woensdagavond waren de vrijwilligers van afdeling Zelfredzaamheid voor de laatste keer bijeen in de Bundel.

Vijf Juni hadden ze afscheid genomen van hun gasten, die zij vele jaren bezocht hadden thuis of ontvangen hadden op hun koffieochtenden.
In de periode daarna zijn alle knutselmaterialen die nog over waren naar andere goede doelen gegeven. Ook de nog niet verkochte artikelen zoals kleedjes, sokken en mooie kaarten weggegeven aan verenigingen, bazaars enz. die dat konden gebruiken. Maar nu is alles opgeruimd en de vele kasten zijn leeg.


Nadat alle vrijwilligers een drankje was aangeboden nam Marcel van Brakel het woord. Hij was tot voor kort secretaris en bestuurslid van afdeling Nijkerk. Het bestuur van de afdeling wordt in de toekomst allemaal meer op regionaal niveau geregeld. Het stoppen van de activiteiten van zelfredzaamheid is het gevolg van een besluit van de ledenvergadering in 2010 en moet voor 2020 een feit zijn. Als afdeling Nijkerk hebben we het zolang mogelijk uitgesteld, maar uiteindelijk moeten ook wij gehoor geven aan dit besluit.

Daarna werd aan ieder vrijwilliger een “Blijk van waardering “aangeboden” uit erkentelijkheid voor de zeer verdienstelijk inzet ten behoeve van het Rode Kruis”.
Daarbij werd ook een pin van het Rode kruis gegeven. Dat de vrijwilligers het werk van sommige onder hen wel extra waardeerden was te merken aan het applaus wat deze dames en heer ontvingen. Wil van Wijnen als creatieve dame die alle creaties bedacht en voorbeelden maakte samen met Nel van de Brug. Ondersteund door Berthe van Beek. Alie Bos voor vele jaren coördinator zijn en leiding van de koffie ochtend op donderdag. Natuurlijk ook Alie Buitenhuis en Fredie Wallet voor de verzorging van de inwendige mens. En niet te vergeten Joop van den Berg onze steun en toeverlaat als beheerder en chauffeur.

Voor Henny Visser had Marcel nog een speciale verrassing. Zij is al 40 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis en ongeveer 25 jaar werkgroep lid. Al deze jaren was zij actief in verzorgingshuis Arkemheen en bezocht zij ook nog deelnemers thuis. Bijzonder trouw in alles. Ook nu zij zelf de laatste jaren wat gezondheidsproblemen kreeg. Om o.a. deze redenen kreeg zij een kunstwerk aangeboden. Henny was totaal verrast en kreeg een hartelijk applaus omdat iedereen het haar van harte gunde. Hierna bedankte Greet v d Beek Marcel en in hem de afdeling die deze avond voor de vrijwilligers georganiseerd had. Iedere vrijwilliger werd daarna een place-mat uitgereikt met foto’s van de afgelopen jaren van vrijwilligers en gasten.

Daarna werd iedereen verwacht in de Dolle Joncker waar hen een warm buffet werd aangeboden. Daar wachten al 3 vrijwilligers op ons vrijwilliger en erelid Cor peters. Het was heel bijzonder om na 58 jaar met 33 van de 34 vrijwilligers deze periode samen af te sluiten.

bijdrage van Greet van de Beek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden